Borzalom: meghalt egy fiatal férfi egy csongrádi fesztiválon

Összesett és meghalt egy fiatal férfi egy Csongrádon rendezett fesztiválon, a Körös-Toroki Napokon. 

2024. augusztus 6., 12:55

Szerző:

A tragédia vasárnap, hajnali fél 3 körül történt, a fiatal a táncolók között lett rosszul. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy az áldozat egy 25 év körüli férfi. Információk szerint a fiatal ittas volt és kábítószert is fogyaszthatott. A szörnyűség kapcsán megszólalt a fesztivál szervezője is. 

Próbálták újraéleszteni 

A szemtanúk elmondása alapján a rendezvény helyszínét biztosító mentők gyakorlatilag azonnal megkezdték az újraélesztését, azonban nem jártak sikerrel. Sem légzése, se pedig keringése nem volt a férfinak. Ezt követően a rendőrség lezárta a területet, a bulit pedig beszüntették. 

Megszólalt a szervező

A haláleset körülményeit a rendőrség általános közigazgatási rendtartás szabályai szerinti eljárásban vizsgálja. A borzalom kapcsán megszólalt Bozóki János, a fesztivál szervezője is, aki elmondta, a történtek nagyon megrázták őket. 

őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt családjának [...] Úgy döntöttünk, hogy kegyeleti okokból leállítjuk a rendezvényt

− mondta, utalva ezzel arra, hogy a tragikus esemény után befejezettnek nyilvánították a csongrádi fesztivált. Döntésükről a közösségi oldalukon is hírt adtak: 

Ozorán is meghalt egy fesztiválozó 

Ahogyan arról lapunk is beszámolt sokkoló történt az Ozora Fesztiválon is. Mint megírtuk a fesztiválozó a tábortűzben égett meg, nem sokkal később pedig a kórházban belehalt a sérüléseibe. A történteket a rendőrség is megerősítetet a Telexnek, közölték, az eset körülményeit még vizsgálják, ám bűncselekmény gyanúja nem merült fel.  A szervezők azt mondják, egy Szingapúrból érkezett résztvevő az áldozat, továbbá hozzátették, legjobb tudomásuk szerint öngyilkosságról van szó. Mint mondják a bizonsági-és mentős kollégák azonnal a helyszínre érkeztek, hogy segítsenek a fesztiválozónak. Ezt követően pedig,

Napokig küzdöttek az életéért az orvosok, de sajnos nem tudták megmenteni. A tűz körül 2 méteres vaskerítés van, azon képtelenség véletlenül beesni, de még bemászni is szinte lehetetlen

– írták, továbbá hozzátették, több mint tíz évvel ezelőtt is történt egy hasonló eset a fesztiválon, akkor azonban sikerült megmenteni a tűzbe ugró személy életét. A tűzet körülvevő kerítést egyébként ezután építették. A szervezők őszinte részvétüket fejezték ki a hozzátartozóknak. 

Tavaly egy belga nő halt meg  

Ozorán egyébként sajnálatos módon tavaly is történt tragédia, akkor egy 34 éves belga nő holttestét találták meg a fesztiválozók. A rendőrségre akkor augusztus 6-án érkezett jelzés arról, hogy az Igar-Dádpusztán lévő fesztivál fás-bokros területén egy nő holttestére bukkantak. A tragikus eset után nem sokkal a Blikk ugyanis biztos forrásból megtudta, hogy a nő önkezével vetett véget az életének, a fesztivál erdős részén akasztotta fel magát. Az informátor állítása szerint a nő egy 4-5 fős baráti társasággal érkezett, együtt sátoroztak, majd a nő a halála előtti éjszakán magára hagyta a barátait és az erdős részre ment, ahol aztán végzett magával. A teol.hu akkor azt írta, hogy a nő depresszióval küzdött már egy ideje, a barátok pedig abban bízva vitték el a fesztiválra, hogy majd kibillen ebből az állapotból. 

(Kiemelt képünk forrása RTL Híradó)

17:41

Kedden is marad az országban az őszi időjárás. S bár nap közben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de azért maradnak tartósan borult tájak.