Ismét Magyarországra jön Tucker Carlson

Rendszeresen felbukkan hazánkban az amerikai tévés, ezúttal a Mathias Corvinus Collegium és a Mandiner által szervezett MCC Feszt After rendezvényen találkozhat vele a közönség.

2023. augusztus 18., 14:14

Szerző:

Ismét hazánkba látogat Tucker Carlson a Fox News elbocsátott kommentátora, aki az utóbbi években többször is megjelent Magyarországon, kormányközeli rendezvényeken.

Az amerikai újságíró újabb magyarországi látogatása során fellép a Mathias Corvinus Collegium és a Mandiner által szervezett MCC Feszt After rendezvényen, a Millenáris Parkban. Az augusztus 22-i eseményen 18 órától tart előadást, majd aktuális közéleti témákról beszélget Orbán Balázzsal, az MCC kuratóriumi elnökével – írta közleményében a Mathias Corvinus Collegium.

Ezt megelőzően, 16 órától két szakmai panelbeszélgetésre is sor kerül, amelyeken olyan kérdéseket feszegetnek a résztvevők, mint például a világban tapasztalható blokkosodás megállításának realitása, valamint a kultúrharc kulisszái.

A rendezvényen előadóként vesz részt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, Pulai András, a Publicus Intézet vezetője, Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, valamint Gladden Pappin, a Magyar Külügyi Intézet elnöke, Rod Dreher, a Danube Institute hálózati projektjének igazgatója, a The European Conservative szerkesztője és James Carafano, a Heritage Foundation vezető tanácsadója.

Korábbi magyarországi látogatásai során elfordult, hogy Carlson honvédségi helikopterrel érkezve tekintette meg a déli határzárat, miközben hamis információkat mondott az ottani helyzetről. A tévés egyébként nem csak elfogult, republikánus megnyilatkozásaitól vált ismertté, hanem oltásellenes, járványtagadó kijelentéseiről is. 

(Kiemelt kép: Tucker Carlson és Orbán Viktor 2021. augusztus 2-án. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)