A honvédség helikopterén repkedhetett Tucker Carlson magyarországi útja során

30 évre titkosították, hogy mennyibe került ez a kis utazás.

2021. augusztus 28., 09:27

Szerző:

A Magyar Honvédség helikopterén repülhetett Tucker Carlson, a Fox News riportere magyarországi látogatása során, aki ittléte során interjút készíthetett Orbán Viktorral és előadást tartott a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén – derül ki Benkő Tibor leveléből, amit a DK-s Vadai Ágnes írásban feltett kérdésére adott a honvédelmi miniszter.

Az ellenzéki politikus az iránt érdeklődött, hogy tényleg Orbán Balázs – a miniszterelnök új tanácsadója – társaságában látogatott-e el az amerikai újságíró, katonai helikopteren déli a határkerítéshez. Vadai érdeklődött aziránt is, hogy Tucker Carlson a kormány vagy a Mathias Corvinus Collegium meghívására érkezett-e Budapestre. „Milyen közérdek indokolta ezt a meghívást, ki engedélyezte és fizette az utazást, valamint mennyibe került?” – olvasható a levélben.

Benkő Tibor válasza szerint a Fox News riporterének a szállítása az érvényes jogszabályok maradéktalan betartásával, honvédségi légijárművön történt. Az Index szerint a részletekről, így az út költségről már nem árult el részleteket, mert a vonatkozó jogszabályok alapján 30 évre titkosított adatnak minősül.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

 

17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.