Egy botrányos e-mail miatt rúghatták ki Tucker Carlsont

Egy korábbi, vállalhatatlan e-mail üzenete vezetett Tucker Carlson elbocsátásához – írja a New York Times.

2023. május 3., 11:06

Szerző:

A Fox News volt kommentátora a csatorna egy producerének írt arról botrányos küldeményében, hogy egy videón látta, amint Trump-támogatók megvernek egy antifa-aktivistát. Tucker bevallotta, hogy helytelenítette a történteket, de valójában az aktivista halálát is kívánta.

A lap szerint Carlson levele pánikot keltett a csatornánál, ahol attól tartottak, hogy nyilvánosságra kerülhet, ami a legrosszabbkor jött volna a Fox számára, ráadásul a csatorna éppen nyakig volt egy milliárd dolláros rágalmazási perben – emlékeztet a Hvg.

A levélben arról írt, hogy „a fehér ember nem így harcol” egyúttal hozzátette, hogy nagyon akarta, hogy a „kölyök” súlyos sérüléseket szenvedjen. Leírta azt is, hogy „egy riasztó kapcsolt be az agyában” és rájött, hogy az antifa „rohadék” egy emberi lény és a halála biztos megrázná a szeretteit. Ha pedig ezzel nem törődik, ha az embereket pusztán a politikai nézeteik alapján kezeli, akkor lesüllyed az antifák szintjére.

Minderről értesülve a Fox vezetői úgy döntöttek, hogy Carlson sokkal inkább jelent problémát, mint amennyi haszna származik belőle a csatornának. A kirúgása mellett szólt az is, hogy Carlson korábban több nőre – köztük a Fox egyik vezetőjére is – durva, nőgyűlölő megjegyzéseket tett.

Bár keresték, de Tucker Carlson nem kívánt nyilatkozni a témában.

(Kiemelt kép: Donald Trump amerikai elnök Tucker Carlsonnal és Majorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselővel a LIV meghívásos golfversenysorozat harmadik fordulóját nézi a New Jersey állambeli Bedminsterben, a Trump Országos Golfklubban 2022. július 31-én. Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)