Tucker Carlson adásban magasztalta, privátban „szenvedélyesen gyűlölte” Trumpot

Tucker Carlson valójában „szenvedélyesen gyűlölte” Donald Trumpot – derült fény az amerikai Fox News televízió műsorvezetőjének privát üzenetére a Dominion Szavazógép gyártó cég által indított per előkészületei során. 

2023. március 8., 17:41

Szerző:

A Dominion rágalmazással vádolta meg a Fox Newst, állításuk szerint a csatorna szerkesztői és műsorvezetői tudatosan terjesztették a Trump-kampány által gerjesztett összeesküvés elméleteket, melyek szerint elcsalták a választásokat – írja a BBC. A cég arra keres bizonyítékokat, hogy a csatorna vezetői tudták, hogy ezek az elméletek hamisak, mégis műsorra tűzték őket. 

Carlson, a Fox News legnépszerűbb műsorvezetője 2021 januárjában, egy kollégájával folytatott üzenetváltásban vallotta meg az érzéseit a volt amerikai elnök iránt. 

„Nagyon-nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a legtöbb este ne kelljen tudomást vennünk Trumpról. Alig várom. Szenvedélyesen gyűlölöm őt.”

Annak ellenére, hogy az adásban az egekig magasztalta Trump kormányzását, privát üzeneteiben élesen bírálta azt: 

„Ez az elmúlt négy év. Mindannyian úgy teszünk, mint sokat tudnánk felmutatni, mert túl nehéz beismerni, hogy mekkora katasztrófa volt az egész.”

Korábbi beadványokból kiderült, hogy még Rupert Murdoch, a Fox News milliárdos tulajdonosa is elismerte, hogy a csatorna néhány sztárja támogatta azokat a hamis állításokat, amelyek szerint a 2020-as választásokat ellopták. A Fox News ennek ellenére a CBS Newsnak kedd este adott nyilatkozatában tagadta a vádakat, és azzal védekeztek, hogy a Dominion által közzéadott beszélgetéseket kiragadták a kontextusukból, és szándékosan félreértelmezték azokat. 

Az esküdtszéki tárgyalás várhatóan áprilisban kezdődik Delaware-ben.

(Kiemelt képünk: Donald Trump amerikai elnök (j) Tucker Carlsonnal, a Fox News amerikai televízió műsorvezetőjével (k) és Marjorie Taylor Greene georgiai republikánus képviselővel a LIV meghívásos golfversenysorozat harmadik fordulóját nézi a New Jersey állambeli Bedminsterben, a Trump Országos Golfklubban 2022. július 31-én. Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.