A Twitteren tér vissza Tucker Carlson

A botrányos kijelentései miatt kirúgott műsorvezető a közösségi médiában folytatja a munkát, ahol ugyanolyan feltételek vonatkoznak rá, mint bárkire a Twitteren.

2023. május 10., 10:19

Szerző:

Két héttel azután, hogy viharos körülmények között távozott a jobboldali Fox News hírcsatornától Tucker Carlson műsorvezető, máris bejelentette, hogy a Twitteren tér vissza új műsorral – írja a Telex. Carlson az Egyesült Államok legnézettebb politikai műsorát vezette éveken keresztül, de botrányos kijelentései miatt nemrég megvált tőle a csatorna.

A műsorvezető beköszönő videója alatt Elon Musk azt írta: a Twitter nem kötött semmiféle külön szerződést az újságíróval, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint más tartalomkészítőkre.

Videójában azt mondja Carlson: „Nem lehet szabad társadalom, ha az emberek nem mondhatják ki, amit igaznak gondolnak”, majd arról is beszél, hogyan működik a hírközlés és mennyit számít a kontextusba helyezés. 

Ahogy korábban megírtuk, egy korábbi, vállalhatatlan e-mail üzenet vezetett Tucker Carlson elbocsátásához. A Fox News volt kommentátora a csatorna egy producerének írt arról, hogy egy videón látta, amint Trump-támogatók megvernek egy antifa-aktivistát. Tucker bevallotta, hogy helytelenítette a történteket, de valójában az aktivista halálát is kívánta. A kirúgása mellett szólt az is, hogy Carlson korábban több nőre – köztük a Fox egyik vezetőjére is – durva, nőgyűlölő megjegyzéseket tett.

A botrány után a műsorvezetőt az orosz állami televízió is megkörnyékezte. Az egyik prominens műsorvezető Vlagyimir Szolovjov azt mondta, hogy az amerikai mainstream média „elvesztette a józan ész utolsó megmaradt hangját. Boldogan ajánlunk neked munkát, ha műsorvezetőként és műsorvezetőként szeretnéd folytatni!"

A jelek szerint azonban Carlson nem élt a lehetőséggel és hamarosan a Twitteren követhetik az internetezők az új műsorát.

(Kiemelt képünk: Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió ex-műsorvezetője, közéleti kommentátor előadást tart Esztergomban a Mathias Corvinus Collegium Feszten (MCC Feszt), a Széchenyi téren 2021. augusztus 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt)