Tucker Carlson távozik a Fox Newstól, az orosz állami televízió műsorvezetője állást ajánlott neki

Távozni kényszerül az amerikai televíziózás két ismert személyisége, Don Lemon, a CNN és Tucker Carlson, a Fox News hírtelevízió műsorvezetője. A hírre reagálva Vlagyimir Szolovjov, az  orosz állami televízió egyik prominens műsorvezetője állást ajánlott Carlsonnak.

2023. április 25., 09:49

Szerző:

„Ma reggel értesített az ügynököm, hogy a CNN megszüntette a szerződésem. Meg vagyok döbbenve” – írta hétfőn Lemon a Twitteren. „Tizenhét év után a CNN-nél úgy véltem a vezetésben lesz annyi tisztesség, hogy közvetlenül szól nekem. Nem kaptam semmi arra utaló jelzést, hogy nem folytathatom szeretett munkámat a csatornánál” – tette hozzá.A CNN szűkszavú közleményében csak annyit tett közzé, hogy megváltak Lemontól, műsorvezető távozása okát azonban nem említette.


A Fox News szintén a nap folyamán közölte, hogy közös megegyezéssel megválik Tucker Carlsontól, miután alig egy hete a Fox Corp anyavállalat peren kívüli egyezségre jutott a Dominion választási rendszereket gyártó céggel a csatorna ellen indított rágalmazási perben. A Fox News megköszönte Carlsonnak eddigi munkáját, de nem közölte távozásának pontos okát.


A médiavállalat április 19-én beleegyezett, hogy a jogi eljárás lezárása fejében 787,5 millió dollárt (270 milliárd forint) fizet az őt perlő vállalkozásnak. A Dominion Voting Systems (DVS) 1,6 milliárd dollárra (548 milliárd forint) perelte rágalmazás miatt a Foxot, amiért a 2020-as elnökválasztást követően a médium több műsorában megkérdőjelezték a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben.
Carlsonnak tanúvallomást kellett volna tennie az eljárás során. A DVS szerint a Fox műsorvezetője rágalmazással felérő kijelentéseket tett a 2020-as elnökválasztást követően a vállalatról. A DVS azt állította, hogy Carlson üzenetváltása stábjával elegendő bizonyítékot szolgáltat arra, hogy tudták, hamisak azok az állítások, miszerint a szavazógépeket voksolás elcsalására használták volna.


A Tucker Carlson Tonight a Fox News egyik legnézettebb műsora, amely esténként rendszerint több mint hárommillió nézőt volt képes a képernyők elé ültetni.

Az orosz állami televízió egyik prominens műsorvezetője, Vlagyimir Szolovjov hétfőn azt mondta, hogy az amerikai mainstream média "elvesztette a józan ész utolsó megmaradt hangját". "Boldogan ajánlunk neked munkát, ha műsorvezetőként és műsorvezetőként szeretnéd folytatni!" – üzente Carlsonnak a Telegrammon.

Szolovjov az egyik legbefolyásosabb propagandista Oroszországban. Az Oroszország-1 televíziós csatornán 2012 óta az „Este Vlagyimir Szolovjovval” című műsor műsorvezetője. 2022 márciusában a YouTube blokkolta Szolovjov csatornáit, mert megsértette a vállalat „erőszakra való felbujtás” szabályait – idézi fel a Politico.

(Kiemelt képünk: Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője, közéleti kommentátor előadást tart Esztergomban a Mathias Corvinus Collegium Feszten (MCC Feszt), a Széchenyi téren 2021. augusztus 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt)

Mi minden van egy falusi búcsúban? Az eszem-iszom, dínom-dánom mellett a hagyományok őrzése, a falu védőszentjének tisztelete, a vallási ünnep ugyanúgy része a búcsú több napon át tartó ünnepségének, mint a vurstli vagy a körhinta. Hogyan ünneplik ma a falusi búcsút és milyen a búcsú látványosságait szolgáltató családok élete? Ennek jártunk utána!

Máté Gábor meglehetősen érdekes körülmények között szerződött le a Katona József Színházba. Előbb meghívott vendégként címszerepet kapott, majd végleges érkezésekor többen is – köztük Eperjes Károly – felmondtak a színházban. Ám hogy a két dolog között van-e összefüggés, az kizárólag a 168.hu felületén látható exkluzív videóból derül ki. Ne hagyja ki!