Matolcsy rengeteg pénzt örökölt

Több mint kétszázmilliót és egy csopaki üdülőegységet örökölt tavaly Matolcsy György.

2023. február 1., 11:58

Szerző:

Kedd éjfélkor az Országgyűlés honlapján megjelent Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank elnökének a 2022-es évről szóló vagyonnyilatkozata is – szúrta ki a Népszava.

A jegybankelnök vagyona megugrott 2022-ben, igaz, a dokumentum szerint örökségnek köszönhetően: 118,3 millió forintért vásárolt államkötvényt, és 100 milliót takarékbetéten helyezett el – mindkét összeg fedezeteként örökrész eladásából származó jövedelmet jelölt meg.

Matolcsy György ezen felül még örökölt egy 28 négyzetméteres csopaki üdülőegységet is tavaly, ezzel növelve ingatlanvagyonát, amely eddig egy 150 négyzetméteres családi házból és egy 1422 négyzetméteres balatonakarattyai telekből állt.

Az MNB elnökének egyébként sem kell tartania a teljes elszegényedéstől, 1 és 5 millió forint között van a havi jövedelme (a Népszava bruttó 5 millió forintról számolt be, megjegyezve, hogy Matolcsynak a játékszabályok változása miatt csak sávosan kellett feltüntetnie az összeget, amelyet így 1-5 millió forintos fizetésként jelölt meg).

Matolcsy György ki is jön a fizetéséből, mert a vagyonnyilatkozat szerint nem kellett másodállás vagy más jövedelemforrás után néznie. Sőt, a bankszámláján 19,6 millió forint van, tehát nem kell féltenünk a válságtól.

 

(Kiemelt képünkön Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke beszédet mond Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági-díj nagydíj és Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági-díj junior fokozatának átadóünnepségén a fővárosban, a Magyar Nemzeti Bank Bölcs Vár épületében 2023. január 19-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.