Máté Gábor: Állami szintű volt az arrogancia, és ehhez a szakmából is felhasználtak embereket

A Katona József Színház igazgatója szerint nem lehet egyértelműen rossznak elkönyvelni az egyetemi modellváltást, inkább a módjával van gond. 

2021. április 1., 11:04

Szerző:

 Rendkívül sajnálom a történteket, és bánt, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltása miatt abba kellett hagynom a tanítást – mondta Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója a 168.hu felületén futó Keljfeljancsi című műsorban. 

– Véteni nem vétettem azok ellen, akik ellenem vétettek – mondta. Hozzátette, ő próbált párbeszédet kicsikarni a kuratóriumi tagokból, de ezek a kísérletek hiábavalónak bizonyultak. Máté Gábor szerint állami szintű volt az arrogancia, és ehhez a szakmából is felhasználtak embereket. – De lehet, hogy fordítva volt. Nem tudom. Megdöbbentő volt mindenesetre, hogy nekünk nem is adtak időt, míg más egyetemeknek akár fél vagy egy évet is hagytak az átszervezésre. Nekünk három hónapot – mondta. 

Szerinte nem lehet egyértelműen rossznak elkönyvelni a modellváltást, inkább a módjával van gond. Mint mondta, párbeszéddel konszenzusra lehetett volna jutni. 

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.