Maszkos fotót posztolt Karácsony

Jó példával jár elöl a Főváros első embere.

2021. október 27., 08:50

Szerző:

A főpolgármester maszkos fotót posztolt szerda reggel Facebook-oldalán. Azt írta, ma reggel ő is közösségi közlekedéssel érkezett a hivatalba. 

"A közösségi közlekedés biztonságos és jó látni, hogy újra egyre többen használják. Azt kérjük - előírni nem tudjuk -, hogy a biztonság kedvéért viseljünk maszkot az utazás során. Én se szeretem, de még mindig ezerszer jobb, mint a betegség" - írta Karácsony. 

 

Mi is írtunk róla, hogy Karácsony Gergely főpolgármester október 15-én levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, azt kérve, hogy a kormány állítsa vissza a korábbi jogszabályt a maszkviseléssel kapcsolatban. Válaszában az önkormányzatokat is felügyelő miniszter azt írta: az operatív törzs eddig is megtette és a járvány negyedik hulláma idején is meg fogja tenni azokat a szakmailag indokolt javaslatokat, amelyek a védekezést megfelelően szolgáló rendszabályok bevezetésére vonatkoznak. 

A Fővárosi Önkormányzat szerint a válasz nem hoz jogi változást a rendszerben, de hangvételében nyitottabbnak mutatkozik a szigorításokat vagy az önkormányzatok saját döntési jogát illetően. A szigorításokhoz a kormánynak kell továbbra is rendeletet módosítania vagy újat alkotnia – hívta fel a figyelmet a főváros vezetése.

Közben a Hegyvidéki Önkormányzat kötelezővé tette a maszkviselést. A kulturális és sportintézményeiben 2021. november 1-től a hat éven felülieknek kötelező a szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk viselése. Az intézkedésre a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében kerül sor.