Karácsony Gergely maszkhordásra kér minden fővárosit a közösségi közlekedés járatain

A főpolgármester szerint a romló járványügyi adatok miatt van erre szükség. 

2021. október 26., 19:20

Szerző:

„Szeretnék megkérni minden budapesti lakost, hogy a biztonságunk érdekében viseljék a maszkot a közösségi közlekedés járatain. A Fővárosi Önkormányzatnak jelenleg nincs jogköre előírni a maszk használatát, de követve a MTA szakembereinek javaslatait erősen ajánljuk az orr és a száj eltakarását az utazási idő alatt” – kéri bejegyzésében a főpolgármester a budapestiektől. A politikus szerint a fővárosiak egy erős közösség, akik megtudják védeni egymást, ahogyan eddig is.

„Az ünnepek után, november 2-től azok a bentlakók, akiknek van védettségi igazolványuk, az intézményt elhagyhatják, de a visszatéréskor izoláció vár rájuk a többiek védelmében. Érintésmentes látogatás továbbra is lehetséges védettségi igazolvány bemutatása után“ – írja közösségi oldalán a főpolgármester. Karácsony bejelentésében mindenkitől türelmet és megértést is kér az intézkedés miatt.

Arról már korábban is írtunk, hogy a fővárosban újra járványügyi korlátozások léphetnek életbe. Karácsony Gergely főpolgármeste, a romló járványügyi adatokra hivatkozva szigorításokat vezetett be az idősotthonokban. 

(Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)