Szigorításra készül a főváros

Idősotthonokban terveznek látogatási tilalmat.

2021. október 26., 11:11

Szerző:

A Fővárosi Operatív Törzs mai megbeszélésén dönt arról, hogy a fővárosi önkormányzat által fenntartott bentlakásos intézményekben, leginkább idősotthonokban ismét bevezetik-e a látogatási tilalmat, illetve korlátozzák-e a kijárást.

Vizsgálják azt is, hogy a fővárosi önkormányzat óvodáiban a dolgozók számára kötelezővé teszik-e a maszkot a dolgozók számára, ahogy azt néhány kerület már megtette. Ezzel az önkormányzat végére is ér a jogszabályi lehetőségeinek – mondta a Népszavának Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

Korábban az önkormányzat a hozzá tartozó idősotthonokban már elrendelte az érintésmentes látogatást, a testhőmérséklet-mérést, valamint a gondozottak eltávozás utáni fokozott ellenőrzését. A Városházán a látogatóknak és az értekezleteken részt vevőknek kötelező a maszkhasználat.

A főváros gazdasági társaságaitól bekért adatok szerint az előző heti 70 megbetegedéshez képest a múlt héten már 93 dolgozónál mutatták ki a koronavírust.

(Kiemelt kép: Mezőberény, 2021. január 17. Péter Árpád főorvos (b) átadja az oltási igazolványt a Mezőberényi Református Szeretetotthon egyik lakójának, aki megkapta a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját 2021. január 17-én. MTI/Rosta Tibor)