Márki-Zay nem járt sikerrel a Völner-Schadl ügyben

Elutasították Márki-Zay Péterék feljelentését a Völner-Schadl ügyben. A hódmezővásárhelyi polgármester február 6-án egy Twitter-bejegyzésben közölte, hogy „feljelentést teszünk a Völner-Schadl ügyben, derüljön rá fény, kit takarnak az alábbi nevek: Tóni, Barbara, Ádám!”

2023. április 6., 13:39

Szerző:

Pénteken délelőtt azonban arról posztolt a Facebook-oldalán, hogy kudarcot vallottak az igazságszolgáltatással.

„A Völner-Schadl ügy szálai a legmagasabb szintekig, miniszterekig, ’Tóniig’ és a ’jó miniszter asszonyig’ nyúlhatnak. Nemrégiben feljelentéssel éltünk, hogy kiderüljön milyen szerepe volt ’Tóninak’ és ’Ádámnak’ az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügyében. Sajnos a hatóságok továbbra is úgy gondolják, hogy nincs itt semmi látnivaló és elutasították a feljelentésünket.

Ma azt kell tapasztalnunk, hogy egyes kormánypárti és ellenzéki pártok alkuinak is köszönhetően – jó példa erre Polt Péter hatalomban tartása – a hatóságok és az állami intézmények a mindenkori politikai hatalmat szolgálják, nem pedig az országot és nemzetet.

A mi felelősségünk, hogy olyan országot építsünk ahol zéró toleranciát hirdetünk a korrupció ellen, éppen ezért a lehető legszigorúbb, mindenkire kiterjedő elszámoltatással kell kezdeni az ország újraépítését!” – írta Márki-Zay.

A 444.hu emlékeztet, hogy nemrég Hadházy Ákos független képviselő írt arról szintén egy Facebook-posztban, hogy „az ügyészség meg sem próbálta kideríteni, hogy ki volt Tóni, Barbara és Ádám, akivel Schadl haverja a betegszállítás és a rendezvénybiztosítás monopóliumát biztosító koncesszióról tárgyalt”.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)