Már pakolják ki a székeket, asztalokat a vendéglátósok

Budapest belvárosában már nagy a sürgés-forgás a teraszokon, gőzerővel készülnek a szombati nyitásra.

2021. április 23., 10:59

Szerző:

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy szombaton már biztosan nyithatnak a teraszok, elértük ugyanis a 3, 5 millió beoltottat. A belvárosban a vendéglátóegységek pedig azonnal elkezdtek készülődni, órákkal a bejelentés után, már ki is pakolták az asztalokat, székeket és a napernyőket a Westend körnéykén. 

 
 
Fotó: 168.hu
 

Lapunk úgy tudja, vannak olyan helyek, ahol már a hét elején többen foglaltak asztalt, arra számítva, hogy a hétvégén már valóban nyithatnak a teraszok. - Fogadtuk a foglalásokat, de mindenkinek előre jeleztük, hogy a szombati nyitás nem biztos. Így, ha nem lett volna meg a 3, 5 millió beoltott és a miniszterelnök nem jelenti be a nyitást, mindenkinek továbbra is csak elvitelre tudtuk volna adni az ételt. Holnap azonban már végre valóban nyithatunk - mondta egy neve elhallgatását kérő vendéglátós, aki egy budai étterem pincére. 

 
Fotó: 168.hu | Dimény András
 

 

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.