Már nem kell sokat várni: hamarosan megnyílik a Corvin áruház

Megvan a pontos időpont.

2023. szeptember 23., 12:33

Szerző:

Finisébe ért a Corvin Áruház, új nevén Corvin Palace felújítása. Alig egy hónap múlva bejárhatjuk a régi áruházat, méghozzá az eredetit, amilyen fénykorában volt  – írja a Józsefvárosi Újság. Csütörtökön, amikor a felújítás végéhez közeledő Corvin Áruháznál jártunk, aminek utcafrontján két első fecske, egy könyvesbolt és egy patika már meg is nyitott, még csak sejteni lehetett, hogy valamikor október közepén egészében is meg fog nyílni az áruház, ami a Corvin Palace nevet viseli majd, és boltokon kívül irodáknak is teret ad. A főbejárat előtt most még építési kordon húzódik, de bent már folyik a Spar és a többi üzlet berendezése. 

Pénteken a Corvin Palace hivatalos értesítése is megérkezett, ami szerint október 19-én nyitnak. Aznap belülről is újra láthatjuk a régi Corvint, méghozzá abban a formájában, amilyen megnyitásának idején volt. A Corvin Áruház Európa egyik legkorszerűbb áruháza volt 1926-ban. Lewin Miksa, az első igazgató „speciális szaküzletek elmés közösségének” nevezte, mert volt benne ruhabolt, kalapszalon, méteráru és háztartási üzlet, szőnyegbolt, vasúti- és színházjegy iroda, gyorsfényképész, étterem és kávéház is, akár egy mai plázában.

(Kiemelt képünkön: Blaha Lujza tér a Rákóczi útról a Népszínház utca torkolata felé nézve, jobbra a Corvin Áruház 1960-ban. Fotó: Breuer Pál Fortepan)