Máig gyászolja halott barátnőjét Karafiáth Orsolya

A költőnő legjobb barátnője, Vízy Dorottya Szenteste halt meg. Erről is szó lesz a szerdai Szenzitívben.

2021. december 15., 10:04

Szerző:

A szerda esti Szenzitív Stohl Lucával a barátság fogalmáról szól, a műsor ezúttal is a 168 csatornáján látható. Stohl Luca meghívta Karafiáth Orsolyát, aki legjobb barátnője elveszítéséről mesél. Az ismert írónő többnyire önfeledten nevet, imád csacsogni különböző hóbortjairól vagy épp egyedülálló parókagyűjteményéről. De ha a barátságról van szó, szinte mindig a könnyeivel küzd. Egyik legjobb barátnője, a rádiós Vízy Dorottya ugyanis már 7 éve nincs köztünk. Orsolya már több művében is megfogalmazta barátságuk történetét. A most megjelenő Egymás Könyve című regényében így fogalmaz:

„Ha valaki megtudja, hogy halálos beteg, sokszor azzal a váratlan és kínzó tapasztalattal is meg kell küzdenie, hogy a barátok hirtelen elmaradoznak. Bármilyen kegyetlen és lehangoló is ez, éppenséggel emberi: nagy bátorság kell ahhoz, hogy a másik elmúlását végigkísérve.”

A Szenzitív szerdai adásából az is kiderül, milyen rokoni kapcsolat van a két legendás színészbarát, Csonka András és Németh Kristóf között. Stohl Luca vendégei elárulják, hogy gyermekkoruktól fogva ismerik egymást, sőt, Németh Kristófnak évtizedeken át Csonka András volt a példaképe. Később szoros barátsággá nemesült kapcsolatuk, olyannyira, hogy "Brandy" pótapjaként szereti és gondoskodik Kristóf nagyfiáról, Lóciról.

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője arról beszél, vajon létezik-e barátság a politikában, és arról is szó esik, hogy a jelenlegi itthoni politikai helyzet mennyire rendezte át a hétköznapi barátságokat.

Természetesen a legjobb barátnők sem maradhatnak ki a szerdai adásból. A reklámokból jól ismert színésznő, Balázs Andrea és a Karinthy Színház üdvöskéje, Koltai Vivien elárulják, elég volt egyetlen pillanat és egy mindent elsöprő érintés a próbán, és azóta elválaszthatatlanok. Balázs Andi arról is beszél, hogy nincs könnyű dolga Vivien udvarlóinak, akiknek Andi szigorú szűrőjén is át kell menniük. A Szenzitívből kiderül, mennyire vízválasztóak az éjszakai telefonhívások, és miért van szüksége a két nőnek arra,  hogy 0-24-ben elérhetők legyenek egymás számára.

 

 

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.