Videón: Magyar Péter bement Fővárosi Nyomozó Ügyészségre tanúkihallgatásra

Magyar Péter bement a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre tanúkihallgatásra. Előtte nem lehetett tőle kérdezni, azt ígérte, a meghallgatás után elmondja, milyen ügy miatt hívták be.

2024. március 20., 13:00

Szerző:

Szerda délelőtt 10 órakor bement a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre Magyar Péter, miután behívták tanúkihallgatásra egy korrupciós ügyben. Hogy pontosan melyik ügyről van szó, azt állítása szerint nem közölték vele – írja a Hvg. Az eseményről Magyar Péter is beszámolt a közösségi oldalán.

Azt írta: 

„Ez az a nap, mit az Úr rendelt. Meglátjuk, hogy a Polt-féle Ügyészség ma a valódi bűncselekménnyekkel kapcsolatos információimra kiváncsi, vagy egyelőre egy ellenem kreált ügyben akar-e kihallgatni.

Ha valamiért nem jutna eszükbe a Völner-Schadl és társai ügyben kérdezni, akkor a kihallgatás végén jegyzőkönyvbe mondom, hogy kérem a tanúkénti meghallgatásomat abban az ügyben is.

A nyilatkozataimat igyekszünk itt a facebookon élőben közvetíteni.

»A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez«.”

Magyar, mielőtt bement a Belgrád rakparti épületbe, gyors sajtónyilatkozatot adott, kérdésekre nem válaszolt. Nyilatkozatában azt mondta, nem kapott információt, milyen ügyben hallgatják meg, de reméli, hogy „a Polt-féle fideszes ügyészség arról kérdezi, ami az egész országot érdekli, a Völner–Schadl-ügyről. Minden információt át fogok adni, és az ezeket alátámasztó bizonyítékokat is. Alá tudom támasztani az állításaimat” – mondta, megerősítve a reggeli posztját.

Magyar hozzátette: a meghallgatása után is beszél a sajtónak, természetesen előfordulhat, hogy titkosítani fog információkat az ügyészség, akkor ezt jelezni fogja a sajtónak.

Egy másik posztban videót tett közzé arról, ahogy bemegy az ügyészségre, és amint válaszol az újságírói kérdésekre:

Sokáig nem tudta Magyar Pétert az ügyészség beidézni

Amint arról korábban beszámoltunk, az ügyészség a büntetőeljárási törvény szabályainak megfelelően intézkedett Magyar Péter tanúkénti meghallgatásáról – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. Emlékeztettek rá: Magyar Péter – Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje – korábban a médiában jelezte, hogy „hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása".

Magyar kijelentései után több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, és az eljárás keretében az ügyészség meg kívánta hallgatni tanúként Magyar Pétert. Megjegyezték: Magyar Péter a sajtóban korábban jelezte, hogy az általa tudottakat a nyomozó ügyészséggel kívánja megosztani.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert először írásban idézte, az idézést február 27-én adta ki. A március 1-jei kézbesítés eredménytelen volt, mert a címzett nem tartózkodott otthon, ezért a kézbesítő postai értesítőt hagyott a címen. A postai nyomkövető adatai szerint a hivatalos küldeményt a címzett nem vette át.

Azt követően, hogy Magyar Péter nem fogadta az ügyészség telefonhívását, az ügyészség március 6-án, a büntetőeljárási törvény szabályai szerint az idézést két alkalommal rövid úton személyesen is megkísérelte kézbesíteni, amely szintén nem járt eredménnyel. Ekkor a nyomozó ügyészség ügyésze sms-t küldött az érintettnek.

Magyar Péter ezután visszahívta az ügyészség képviselőjét, az eljáró ügyész pedig közölte vele, hogy tanúként kívánja kihallgatni a következő hét keddjén. Megjegyezték azt is, Magyar Péter egy programra hivatkozott, és azt ígérte, hogy jogi képviselőjével konzultálva másnap reggel ismét hívja az ügyészséget, hogy megfelel-e neki az időpont, ez azonban nem történt meg csütörtök délelőttig.

Most azonban mégis megtörtént a tanúkihallgatás.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter hivatalos Facebook oldala)

 

 

 

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.