Magyar Péter Varga Juditot részegen balhézással, a HVG újságíróját bűncselekménnyel vádolja

Magyar Péter Gyurcsány és Rogán propagandsitájának nevezte a HVG újságíróját, miután – letiltási kísérlete ellenére – megjelent az az ő és Varga Judit veszekedéséről, illetve az erről készült rendőri jelentésről szóló cikk. Magyar Péter egyben Varga Juditot is megvádolta azzal, hogy ittasan üvöltözött vele 10 percen keresztül Gulyás Gergely előtt. 

2024. március 19., 07:42

Szerző:

Magyar Péter – ahogy arról korábban beszámoltunk – még vasárnap egy Rogán Antalnak címzett nyilvános, Facebookon elérhető üzenetében azt írta, hogy Rogán és a suttogó propaganda azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni hozzá. A volt felesége erre nem írt konkrét választ, de – lemondása óta először posztolt és – egy kapcsolati erőszakról készült videót tett közzé a saját közösségi oldalán.



Magyar Péter hétfőn azt írta: „Két hete megkeresett az egyik legnagyobb online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy egy, a 2020. december 29-i családi vitánk után a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől (!) és annak tartalmáról kíván beszélni velem. Így tegnap végre megismerhettem azt a jelentést, aminek készítésekor engem nem kérdeztek meg. A sejtésem beigazolódott, egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A valóság persze egészen más volt. Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek. Én ezzel az esettel akkor nem álltam a nyilvánosság elé, éppen a gyermekeink védelme érdekében. A kapcsolatunk rendezése után többször kértem a volt feleségemet, hogy megismerhessem a titkosított jelentést, ami tudomásom szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt. Mindig elutasítást kaptam.”

Magyar Péter szerint a rendőri jelentés tartalma – amelyről állítja, hogy nem ismerhette meg – „nagy része hamis, fiktív elemekből áll”.

Magyar Péter letiltotta a publikálását annak, mit mondott Dezső Andrásnak a rendőri jelentésről

Mint azóta kiderült az említett oknyomozó újságíró Dezső András a HVG munkatársa. A hvg.hu ugyanis megírta, hogy Magyar Péter „letiltotta” a Dezső Andrással, a lap birtokába jutott rendőri jelentésről folytatott beszélgetése idézését, majd a szóban forgó történetet a Facebookon a saját olvasatában közölte. A hvg.hu azt írja, hogy a jelentés nem ír tettlegességről, tudomásunk szerint az ügyben nem is indult eljárás, továbbá, hogy az Magyar állításával szemben nem volt titkosítva, ugyanakkor meggyőződtek róla, hogy azt nem mostanában – Magyar Péter politikusi debütálása után –, hanem még 2020-ban írták. 

„Kollégánk, miután a dokumentum hitelességéről meggyőződött, találkozót kért az érintettől, és múlt hétvégén bő három órát beszélt vele a 2020 év végi estéről. A beszélgetés során a jelentés minden érdemi állítása szóba került, ám a találkozó végén Magyar jelezte, hogy letiltja az elhangzottakat, majd erre sms-ben is ráerősített. Másnap Magyar előállt egy Facebook-poszttal, holott cikk az ügyben nem született, hiszen a feltáró munka még nem ért véget. A lépéséről nem tájékoztatta munkatársunkat”

– írja a lap.

Magyar Péter bűncslekménnyel vádolja meg Dezső Andrást

Magyar Péter a cikk megjelenése után újabb poszttal jelentkezett. Idézzük: „A HVG »oknyomozó« újságírója az imént egy bűncselekmény útján a rendőrségtől kiszivárogtatott hamis állítások tömkelegét tartalmazó rendőri jelentésről írt cikket a volt feleségemmel 2020. december 29-én lezajlott családi vitánk kapcsán. Véleményem szerint ezzel maga az újságíró is bűncselekményt követett el.”

Magyar Péter a posztjához fűzött utóiratban Gyurcsány és Rogán propagandistájának nevezte Dezsőt. Szó szerint idézve: „ha már tényleg oknyomozó újságírót akart volna játszani a hvg propagandistája, akkor esetleg feltárhatta volna, hogy az állami testőrök arra vannak-e, hogy családi veszekedésekbe beleszóljanak és a miniszter férjét megakadályozzák, hogy a gyermekeihez odamenjen. Nyilván csak nekem tűnt fel az összefüggés a között, hogy 3 év után szivárogtatnak ki egy ilyen jelentést (ami alapján egyébként soha nem indult eljárás) és a március 15-i rendezvényünk sikere között.

Dezső Andrásnak ez nem tűnt fel, ő teljesítette a küldetést, hogy most a rogáni és a gyurcsányi propaganda kéz a kézben ezzel legyen tele, elterelve a figyelmet a közösen elkövetett bűnökről.”

Magyar Péter Varga Juditot ittasan üvöltözéssel vádolja

Magyar Péter állítása szerint a veszekedése Varga Judittal „megrendezett színjáték" volt, sőt egy nappal korábban a felesége rendezett jelenetet ittas állapotban. Megint csak szó szerint idézzük: 

„A feleségem nem félt tőlem, előtte lévő este baráti vacsorán vettünk részt Gulyás Gergelynél, ahonnan nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és 10 perc üvöltözés után a volt feleségem távozott.”

(Kép forrása: Facebook / Magyar Péter)