Magyar Péter és Varga Judit családi botránya: suttogó propaganda vagy családon belüli erőszak?

Kiteregetik a családi szennyest.

2024. március 18., 08:52

Szerző:

Vasárnap este dühös hangvételű bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Magyar Péter, amelyben azt írta, hogy Rogán Antal és a „suttogó propaganda” azt terjeszti róla, hogy többször is megverte a volt feleségét, Varga Judit egykori igazságügyi minisztert, és rendőrt kellett hívni hozzá. Magyar szerint ezek a vádak „totálisan abszurdak”, az erről esetlegesen cikkező újságot pedig perrel fenyegette meg. Válaszképpen Varga Judit megtörte a hallgatást, és egy olyan videót tett közzé, amely a családon belüli erőszakról szól.

Magyar Rogán Antalt megszólítva azt írja: „Tényleg azt gondolod, hogy ha a suttogó propaganda azt terjeszti, hogy többször megvertem a gyermekeim anyját és többször rendőrt kellett hívni hozzánk, akkor ezzel eltántorítasz minket attól, hogy tégláról téglára visszavegyük a hazánkat? Itt jelzem, hogy ha bármely sajtóorgánum, vagy más jogi személy, vagy akár magánszemély ilyen állítást megfogalmaz, akkor azokkal szemben egyenként büntetőeljárást kezdeményezek, mivel ezen vádak totálisan abszurdak és minden valóságalapot nélkülöznek.”

Azt ugyan elismerte, hogy valóban zajlott közöttük egy veszekedés, de szerinte az eset után felvett rendőri jelentés az ő megkérdezése nélkül készült el, amely tartalmának „nagy része hamis, fiktív elemekből áll”.

Szerinte az említett napon mindössze pusztán arról volt szó, hogy az egyik veszekedésük után az egykori felesége bejelentette, hogy egy általa nem ismert időszakra és helyre viszi el a közös gyerekeiket, amibe ő nem akart beleegyezni. Magyar szerint a nézeteltérésüket végül nem tudták egymás között „felnőttek módjára” elrendezni, az eljárásba bevonásra került állami testőrök pedig szerinte megakadályozták abban, hogy a gyermekeivel érintkezhessen. A jelentés szerinte úgy állítja be az esetet, mintha ő agresszívan lépett volna fel Varga Judittal és az őt védő állami testőrökkel szemben, de ilyen szerinte nem történt.


Mint írja: „Két hete megkeresett az egyik legnagyobb online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy egy, a 2020. december 29-i családi vitánk után a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől (!) és annak tartalmáról kíván beszélni velem. Így tegnap végre megismerhettem azt a jelentést, aminek készítésekor engem nem kérdeztek meg. A sejtésem beigazolódott, egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A valóság persze egészen más volt. Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek. Én ezzel az esettel akkor nem álltam a nyilvánosság elé, éppen a gyermekeink védelme érdekében. A kapcsolatunk rendezése után többször kértem a volt feleségemet, hogy megismerhessem a titkosított jelentést, ami tudomásom szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt. Mindig elutasítást kaptam.”


Magyar Péter szerint a rendőri jelentés tartalmának nagy része hamis, fiktív elemekből áll, onnan is tudható, hogy amennyiben nem így lett volna, akkor mind a testőröknek, mind az érintett kormánytagoknak hivatalból feljelentést kellett volna tenniük ellene, amit nem tettek meg. Úgy véli, a cél nem is ez volt, hanem hogy „fogható legyek. Ahogy mindenki az a rendszerben.”

Magyar azt követeli, hogy a rendőri vezetők rendeljenek el azonnali nyilvános vizsgálatot, hogy „ki és milyen célból, kinek az utasítására adta át a szenzitív személyes információkat és rengeteg valótlanságot tartalmazó hivatalos iratot az újságírónak”. Azzal is fenyeget, hogy ha valaki a „jelentést vagy annak részeit nyilvánosságra hozza, vagy annak tartalmáról információkat szivárogtat, akkor szintén büntetőeljárást kezdeményezek ellenük, hiszen a személyes adatokat és szenzitív információkat tartalmazó iratot nem lehet nyilvánosságra hozni”.

Magyar szerint, ha ez az irat valóban a rendőrségről került ki, akkor az országos rendőrfőkapitánynak és a belügyminiszternek le kell mondania.


„Amennyiben pedig az újságíró valótlanságot állított és a nekem megmutatott jelentést nem a rendőrségtől kapta, azonnal indítsanak hivatalos eljárást annak kiderítésére, hogy az irat hogy került ki a rendőrségről” – írta Magyar.

Magyar Péter úgy látja, a kormányoldal azért készülhet arra, hogy nyilvánosságra hozza róla ezt az ügyet, mert március 15-én a hívására több tízezer ember vett részt a zászlóbontó rendezvényén, amely szerinte az elmúlt 14 év „legnagyobb politikai kihívása”.

Varga Judit megtörte a csendet

Másfél órával Magyar közleménye után Varga Judit is posztolt, pedig a lemondása óta nem volt nyilvános reakciója, miközben a neve folyamatosan forgott a nyilvánosságban. A poszt egy párkapcsolati erőszakról szóló videó, amelyhez annyit írt: „Mindig van kiút.”

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter hivatalos Facebook oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.