Magyar Péter: a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része

Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezetője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. korábbi igazgatósági tagja, a Volánbusz Zrt. korábbi igazgatósági tagja, Miniszterelnökség korábbi csoportvezető diplomatája és a Magyar Fejlesztési Bank korábbi EU Jogi Igazgatósági elnöke szerint, ha valódi változást szeretnénk, akkor le kell váltani az elitet. 

2024. június 25., 13:43

Szerző:

Magyar Péter számára mára „egyértelművé” vált, hogy a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része. A Tisza Párt alelnöke Facebook-oldalán azt írta: a rogáni propaganda szerepe eddig is nyilvánvaló volt – szúrta ki a 24.hu.

A Diákhitel Központot 2019 és 2022 között vezető politikus szerint 

„sok pénzzel és a legképtelenebb hazugságok ismétlésével elhitetni a fehérről, hogy fekete. Elhallgatni és lejáratni mindenkit, aki kibeszél az Orbán-Gyurcsány kánonból”.

Szerinte az újdonság az, hogy utóbbi hetekben világossá vált, hogy

„az úgynevezett független sajtó jelentős része is a hatalomgyár és a status quo fenntartásában érdekelt. Ma már ott tartunk, hogy magukat oknyomozónak nevező portálok és újságírók is mindenféle forráskritika nélkül veszik át a propaganda szennylapjainak a legképtelenebb hazugságait.”

– írja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. korábbi igazgatósági tagja.

A politikus immár úgy látja, hogy

  • a rogáni és a gyurcsányi média egymást idézi,
  • beállt a sorba sok, magát függetlenként pozícionáló sajtótermék is,
  • a jogszabályi környezet miatt felesleges pereskedni, helyreigazítást kérni.

A Volánbusz Zrt. korábbi igazgatósági tagja szerint a propaganda így tud gondtalanul működni, következmények nélkül hazudni, így tud bárkit, akár magánszemélyeket is gond nélkül tönkretenni.

A Miniszterelnökség korábbi csoportvezető diplomatája szerint a valódi változáshoz a korrupt hatalmi elit mellett le kell váltani a médiaelitet is.

„Csak úgy érhetünk el valós eredményeket, ha közvetlenül tudunk egymással kommunikálni, ha nem a média által felépített buborékban próbálunk evickélni, hanem nyíltan kimondjuk a valóságot és azt minél több emberhez eljuttatjuk.”

– írja posztjában a Magyar Fejlesztési Bank korábbi EU Jogi Igazgatósági elnöke.

Az elismeri, hogy a média a negyedik hatalmi ág, de megkérdőjelezi, hogy ellenőriznék. A Tisza Párt alelnöke idézi Deák Ferencet:

Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad (Deák Ferenc vélhetően nem mondott ilyet, egyetlen hiteles forrás sem erősíti meg a kijelentés valódiságát - a szerk.)

Végül hozzáteszi: bejegyzése nem a valódi újságírók ellen íródott.

(Kiemelt kép: Magyar Péter Facebook-oldala)

 

14:31

A pedagógus teljesítményértékelést először 2024. szeptember 1-je és 2025. június 30-a közötti időszakra kell elvégezni, amelynek eredményeként a munkáltatók 2025. szeptember 1-jével állapíthatnak meg módosított illetményt. Értékelik azt is, mennyire megbízható a munkavégzés, a pedagógus betartja-e a határidőket, illetve „szabály- és normakövető”, valamint etikus magatartást tanúsít-e, megfelelően motivált, elkötelezett-e.