Magyar Péter kötelet kívánt a miniszterelnök nyakába

2002 júniusában a Magyar ATV Közhang című műsorának stúdiójában Juszt László vendége Magyar Péter és Ágoston Sámuel volt. A téma, hogy az akkori miniszterelnökről, Medgyessy Péterről kiderült: SZT-tiszt, azaz, III/II-es volt a rendszerváltás előtt. Magyar Péter olyat mondott, hogy (Mráz) Ágoston Sámuel rászólt: „Ne!"

2024. június 5., 12:25

Szerző:

Magyar Péter és egykori gimnáziumi osztálytársa, az azóta Nézőpont igazgatójaként ismert (Mráz) Ágoston Sámuel volt 2002-ben Juszt László vendége a Magyar ATV Közhang című műsorában. A Hírklikk birtokába került 22 évvel ezelőtti felvételen hallható, amint egy felháborodott női hang bűnről beszél és megbánásról, meg arról, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök nem írhatja ki az arcára, hogy megbánta a bűneit. Talán táblát akaszthatna a nyakába, tette hozzá a nő. „Vagy, kötelet a nyakába”, mondta erre csak úgy, maga elé az akkor még egyetemista Magyar Péter.

Magyar Péter eddig nem nyilatkozott

Az atv.hu megkérdezte Mráz Ágoston Sámuelt is, aki megerősítette, hogy ők vannak a felvételen.

„Az elhangzottakat szerintem nem kell kommentálni, magukért beszélnek” – tette hozzá.

Magyar Péter a cikk megjelenéséig nem reagált az atv.hu kérdésére.

Most egy másik miniszterelnök az ellenfél

Mint ismeretes, Magyar Péter a NER-rel szakítva jelenleg a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnökeként politizál, és pártja listavezetője lesz a június 9-én lebonyolításra kerülő EP-választáson. Az utóbbi hónapokban több tüntetésen is az ellenzéki megmozdulásokhoz képest nagy tömegeket mozgatott meg, és sokan benne látják Orbán Viktor miniszterelnök igazi ellenfelét a 2026-os választásokra.

Magyar a Varga Judit korábbi igazságügyi miniszterrel történt viharos válása során készült hangfelvétellel került be a politikai köztudatba, ezután a kormányközeli média kísérleteket tett a hiteltelenítésére, de mára az legtöbb ellenzéki szereplő is komoly ellenfélként tekint rá, aminek a közvéleménykutatások szerint jócskán van is alapja: a Tisza Párt nagy valószínűséggel az ellenzéki oldal legerősebb pártja lesz vasárnapi voksoláson.

 

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter hivatalos Facebook-oldala)

08:10

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.