Magyar Péter a Tisza Párttal indul a választásokon

Magyar Péter a Tisztelet és Szabadság Párttal indul a 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson. 

2024. április 10., 16:55

Szerző:

Magyar Péter Facebook-oldalán közölte, hogy beadták a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártjuk nyilvántartásba vételi kérelmét – írja a Hvg. Posztjában azt írja Magyar Péter, hogy „a párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után hozom nyilvánosságra”. A Nemzeti Választási Bizottság a csütörtök délutáni ülésén hozhat döntést arról, hogy elfogadják-e a TISZA párt jelentkezését.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján azonban már megjelent a kérelem, e szerint Magyar a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt nyilvántartásba vételét kérte. Az egri székhelyű Tisza Párt honlapja 2021 augusztusában frissült utoljára, akkor Szabó Attila elnök vezette a pártot, a két alelnök pedig Deák Boldizsár és Somodi Erzsébet volt.

A párt EP-listáját Magyar Péter vezeti 

Magyar Péternek a június 9-i EP-választás előtt már nem volt ideje új pártot alapítania, mert csak azokat a pártokat veheti jelölőszervezetként nyilvántartásba a választási bizottság, amelyeket már a választás március 12-i kitűzése előtt jogerősen bejegyzett a bíróság.

A párt EP-listáját a tervek szerint ő vezeti, míg több helyre pályázatot hirdetett kedden. „A pályázat keretében öt-öt olyan hölgyet és urat szeretnénk kiválasztani, nyílt és átlátható módon, akik végzettségük és tapasztalatuk alapján alkalmasak és képesnek is érzik magukat arra, hogy közéleti pályára lépjenek és Magyarországot és a honfitársaikat európai parlamenti képviselőként képviseljék” – olvasható a pályázati kiírásban, amiben arról is írnak, hogy a kiválasztás többfordulós, lesz személyes meghallgatás, bemutatkozó videós és országos szavazós kör is – írja a Telex.  Hétfő este az ATV műsorában arról beszélt Magyar, hogy a lehető legkevesebb időt szeretnék meghagyni a propaganda lejáratására. Azt mondta, több párt is szóba jöhet, B és C opció is van, „de az ördög nem alszik”, ezért még kivárnak a bejelentéssel.

Magyar Péter hármas vitára hívta Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet

A Facebookon vasárnap közzétett bejegyzésében hívta nyilvános vitára Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet Magyar Péter. Azt írta: „Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban.”

A DK sietve közölte  közleményében, hogy indokoltnak tartják a vitát, viszont hozzátették: ha „a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre. Amennyiben a kezdeményezés egy polgármester-jelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármester-jelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere”.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter Facebook oldala)

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.