Magyar Péterék adományt vittek a Heim Pál Gyermekkórházba, de cserébe nem sok köszönetet kaptak

A Heim Pál Gyerekkórház furcsán köszönte meg Magyar Péterék adományát. 

2024. szeptember 1., 11:27

Szerző:

Ahogyan arról lapunk is hírt adott kórházlátogatásba kezdett Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke agusztus közepén számolt be a tapasztalatairól, egyebek között elmondta, a Heim Pál Gyermekkórház legforgalmasabb mellékhelyiségeiben se wc papír, se szappan, sem pedig fertőtlenítőszer nincs március óta. 

Nem volt wc papír, se szappan

Magyar az „élményeiről” egy videót tett közzé a Facebook-oldalán, a felvételen elhangzott, hogy azokon az osztályokon is hiányoztak ezek, ahol vírusos, hányásos, hasmenéses beteg gyerekeket kezelnek. Egy, a gyermekkórházban dolgozó nővér mondta neki, hogy március óta nem kaptak szappant, fertőtlenítőszert és WC-papírt az osztályra. Szerinte ez nem a pénzről szól, legalább a gyerekkórházakban ezeket biztosítani kell. A Tisza Párt elnöke egyébként ennek ellenére kihangsúlyozta, nem a Heim Pál Gyermekkórházban a legrosszabb a helyzet, mert itt legalább van működő klímaberendezés. Bár Magyar arra is felhívta a figyelmet, hogy a Belügyminisztérium és más hatóságok a látogatása előtti napokban ellenőrzést tartottak a kórházban, szerinte ennek köszönhető, működött a klíma, ugyanis korábban kapott olyan jelzést, hogy a Heim Pálban is 37-38 fok volt az épületben. 

Adományt vittek 

Magyar Péter a látogatását követően nem sokkal, augusztus 30-án posztolt arról a közösségi oldalán, hogy adományt vittek a Heim Pálba. A Tisza Párt elnöke a bejegyezésben arról írt, hogy 200 liter kézfertőtlenítőt és 4000 tekercs wc papírt adtak át az intézménynek. 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Semmelweis Ignác hazájában a kórházi mosdók többségében nincs fertőtlenítőszer és wc papír 

– írta, majd hozzátette:

A TISZA Párt a támogatóktól érkezett adománnyal azonnal enyhíteni szeretné országszerte a kórházak súlyos működési nehézségeit, hogy az orvosok, ápolók megfelelő körülmények között megfelelő higiéniai körülmények között tudjanak dolgozni, a betegek pedig gyógyulni. A TISZA Párt a nyilvánosság erejével kívánja a kormányt azonnali cselekvésre rászorítani.

A teljes bejegyezés itt érhető el: 

Reagált a Heim Pál Gyermekkórház

Az adomány átadását követően nem sokkal reagált a Heim Pál Gyermekkórház is, bár megszólalásukban nem volt túl sok köszönet. A szombat este 7 órakor megjelent bejegyzésükben azt írják, hogy adományokat a csaknem teli raktárukba szállították.

Tegnap délelőtt megérkezett a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Üllői úti központjába a Tisza Párt adománya, melyet az átvételkor Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató köszönt meg. Az adományt az adományozási eljárás befejezéséig abba az eddig is csaknem teli raktárba szállítottuk, ahol a kórház által vásárolt és a KEF által szállított kézfertőtlenítőket és wc-papírokat tároljuk 

– olvasható a posztban, amihez Magyar Péter is hozzászólt:

Ha tényleg tele lett volna a raktár (nem volt), akkor esetleg március óta lehetett volna fertőtlenítőszert és wc papírt kihelyezni a mosdókba. Legalább a fogadó helyiségekbe, ahol naponta több száz (fertőző) gyermek megfordul. Szívesen vittük. Köszönjük minden egészségügyi dolgozó munkáját!

– írta a Tisza Párt elnöke. 

(Kiemelt képünkön a Heim Pál Gyermekkórház, Fotó: Google Maps)

17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.