Macskagyilkos után nyomoz a rendőrség a II. kerületben

Már plakáton is figyelmeztetik a macskatulajdonosokat, hogy ne engedjék ki a cicákat, mert bestiális macskagyilkos garázdálkodik a kerületben.

2024. augusztus 28., 10:40

Szerző:

A Telex munkatársa fotózta le azt a plakátot, amelyen a cicagazdik figyelmét hívják fel: vigyázzanak jobban a kedvencükre, mert bestiális macskagyilkos ólálkodik a II. kerületben. Állítólag már több macskát is megkínzott és meggyilkolt az ismeretlen elkövető.

Állatkínzás miatt nyomoz a rendőrség az ismeretlen macskagyilkos után

„Elég volt az állatkínzásból! Állítsuk meg együtt ezt a beteg embert! Macskagyilkos a környéken! Kérlek figyeld a kisállatod, lehetőség szerint ne engedd ki! Sokadik cicát kínozta meg és küldte halálba AZ ILLETŐ, akit keres már a rendőrség. Légy óvatos a cicád érdekében!”

Ez a szöveg áll azon a plakáton, amit a Telex kollégája fotózott le a II. kerületi Nyúl utcában. A felhívásból nem derül ki, hány macska esett áldozatául a kerületben garázdálkodó macskagyilkosnak. A rejtélyes megfogalmazás alapján az sem egyértelmű, hogy a felhívás készítője tudja-e, hogy kicsoda ez az illető, aki a plakát szerint macskákat kínoz és öl meg.

A lap megkereste az ügyben a rendőrséget, hogy mit lehet tudni az ügyről, ha van egyáltalán ügy, tényleg nyomoznak-e az állítólagos macskagyilkos után. A II. kerületi rendőrség válaszában megerősítette, hogy valóban indult nyomozás, mégpedig állatkínzás miatt.

„Tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság feljelentés alapján rendelt el nyomozást állatkínzás vétség gyanúja miatt, amely folyamatban van” – írták válaszukban. 

Rájár a rúd a cicákra

Amint arról a 168.hu is beszámolt, tavaly egy coloradói nőstény puma szervezetében detektálták a RusV nevű vírust, ami óriási veszélyt jelent a macskákra. A macskaféléket veszélyeztető kórokozó a rubeolavírussal áll rokonságban, a betegség tünetei közé tartozik a tántorgó járás, a karmok behúzásának hiánya, az érintésre való rendkívüli érzékenység, a remegés és a rohamok.

A betegség általában néhány napig vagy hétig tart, esetenként viszont akár több mint egy évig is elhúzódhat. A fertőzés általában olyan súlyos neurológiai problémákat okoz, hogy az állatot végül el kell altatni.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)