Lovagkeresztet kapott Huth Gergely, a Pesti TV programigazgatója

Példaértékű újságírásért.

2021. augusztus 28., 09:53

Szerző:

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője Kásler Miklóstól kapta meg a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét pénteken – írja a 444. Az emberi erőforrások minisztere a magyar állam által adható legmagasabb kitüntetést az állami ünnep alkalmából adta át a Pesti Vigadóban. Ezt az elismerést korábban már Bayer Zsolt és Bencsik András is átvehette.

A hivatalos indoklás szerint a Pesti TV programigazgatója számos nemzeti ügy felkarolását és képviseletét, valamint a határon túli magyarság életének bemutatását is szívügyének tekintő, példaértékű újságírói és televíziós tevékenysége miatt kapta meg a lovagkeresztet. 

(Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere átadja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Huth Gergelynek, a Pesti TV programigazgatójának, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjének az állami ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban 2021. augusztus 27-én. Fotó: MTI/Kovács Attila)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.