Lázár János üzenetet kapott: Mehetsz vissza a balettba ugrálni!

Március 1-je a napja, ameddig Lázár Jánosnak távoznia kell a miniszteri székéből – írja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) annak kapcsán, hogy a miniszter döntése alapján március 1-je után nem használhatók a Budapest-bérletek a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain. 

 

2024. január 2., 10:59

Szerző:

„Kasza kiegyenesedik, bicska a zsebben kinyílik, János. A közlemény szerint Te döntöttél. Átlépted a vörös vonalat, mehetsz vissza a balettba ugrálni. Meg a lovaidhoz az istállóba. A MÁV csoport komplett vezetése is elmehet melegebb éghajlatra. Havi ötmillióból plusz juti telik is. Átok”

– fogalmaz a civil szervezet annak kapcsán, hogy Lázár János döntése értelmében március 1-je után nem használhatók a Budapest-bérletek a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain

A civil szervezet nem fukarkodik az erősen megfogalmazott mondatokkal. Mint írják: 

”Verje meg az Isten, hogy ilyen alkalmatlan, buta és gonosz politikusokkal vagyunk körülvéve. Kellene egy kis tisztítótűz.

Tegyük tisztába, aki a Budapest-bérlet megszüntetéséről döntött, vagy a döntést elfogadta és aláírta, az politikai hulla.”

Finomabban fogalmazott korábban Vitézy Dávid a döntéssel kapcsolatban: „Továbbra is azt gondolom, hogy a Budapest-bérlet megszüntetése egész egyszerűen nem történhet meg, az olyan példátlan visszalépés lenne a budapesti közösségi közlekedésben, amit nem szabad megengedni” – írta ki közösségi oldalára a korábbi közlekedési államtitkár. 

Vitézy Karácsony Gergelynek is üzent. Mint írta: „...egy megoldást látok: Karácsony Gergely főpolgármester és Lázár János közlekedési miniszter kezdjék együtt az újévet, zárkózzanak be, és ha már a BKK és a MÁV szintjén nem sikerült, addig ne jöjjenek ki, míg nem állapodnak meg egy tartós megoldásban.”

A VEKE a főváros vezetésének is keményebb üzenetet küldött: „Karácsony Gergely főpolgármesternek azonnali hatállyal rendkívüli fővárosi közgyűlést kell összehívnia a tárgyban. Ha nem teszi, bűnrészes. Egyébként sem ártana elszámolnia a minapi közleménnyel, és azzal, valójában mit is írt alá. Hozzák nyilvánosságra az aláírt megállapodást!”

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

 

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.