Bérlet-ügy: Lázár János új ajánlatot tett a fővárosnak

Tarifarendszer-váltás a helyközi közlekedésben – ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót kedd délelőttre Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter Papp László polgármesterrel jelentkezett Debrecenből, ahol a Budapest-bérlet ügyéről is bejelentést tett.

2024. január 9., 12:07

Szerző:

Az Index tudósításából kiderült: a kormány több intézkedésről is döntött:

  • Minden bérletet megszüntetnek, márciustól csak a vármegye- és az országbérletek állnak rendelkezésre.
  • Kedvezményes napijegyeket vezetnek be.
  • Felülvizsgálják a kedvezményrendszert, a jelenlegi 65 kedvezményből 22 kedvezmény marad meg, ezek kivétel nélkül 50 százalékosak lesznek.
  • A közalkalmazottaknak, így például az oktatásban dolgozóknak, korlátlanul 50 százalékos utazást biztosítanak regisztráció ellenében.
  • Márciustól a 14 éven aluliak is ingyenesen utazhatnak, 14 és 25 év között pedig szintén 50 százalékos kedvezmény él majd.
  • Lehetővé válik a kártyás fizetés a Volánbusz-járatokon, aminek díja 200 Ft.

Itt az ajánlat

Végül az elmúlt hetek legnagyobb botrányáról, a Budapest-bérletről is bejelentést tett. A miniszter felvezetésében hangsúlyozta: elszámolási vitában állnak a fővárossal, de semmiféle szándékuk nincs arra, hogy bárkinek kárt okozzanak.

„A kormány nem akarja szívatni a budapestieket, még csak a főpolgármestert sem. Nem tudjuk átvenni a főváros polgármesteri székét, ezért ha a polgármester elalszik, elbambulja a szükséges megállapodást, a számlák kifizetését, ezt a munkát nem tudjuk elvégezni helyettük”

– fogalmazott.

„Végül arra jutottam, hogy teszek egy újabb ajánlatot, persze nem tudom, hogy a fővárosban még mindig pihennek-e. Mi elfogadjuk a Volán-, a HÉV- és MÁV-járatokon a Budapest-bérletet, a budapesti önkormányzat pedig fogadja el az ország- és vármegyebérleteket. Március 1-jéig áll az ajánlatom”

– jelentette be Lázár János.

(Csepel, Szent Imre tér. Fotó: 168.hu)

 

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.