Lázár János is konzultál, mindenki véleményére számít

Itt a tram-train konzultáció.

2021. július 27., 22:14

Szerző:

Lázár János a Facebookon közölte az újabb örömhírt: megérkezett az ötödik tram-train szerelvény, két hét múlva próbajáraton tesztelik. A kormánybiztos közzétette az internetes konzultációt is, amit a tram-trainről indított. A konzultáció kilenc kérdésből áll, igennel vagy nemmel lehet válaszolni rájuk. Lázár János egyébként azt is ígérte, szeptemberben jön a hatodik tram-train szerelvény.

Facebook-posztban írta Lázár János, hogy megérkezett az ötödik tram-train szerelvény. „Itt az ödödik, szeptemberben jön a hatodik. Ma délután földet ért az 5. tram-train szerelvény is. Két hét múlva indul a tesztelése is. Sok kérdést kell addig még eldöntenünk közösen! A tram-train konzultáció linkje kommentben! Mindenki véleményére számítok” – fogalmazott a kormánybiztos.

A tram-train konzultációt regisztráció után lehet kitölteni. „2021 nem csak a járványról szól. Idén hazaérkezik a tram-train is, amivel a vásárhelyiek 15 éves álma válik valóra. A villamosvasút közelebb hozza egymáshoz Hódmezővásárhelyt és Szegedet: mindössze félóra alatt a Népkertből a Nagyállomásnál lehetünk. A tram-train közeli indulása azonban nemcsak a Dél-Alföldnek jó hír. Az itteni tapasztalatokra építve Magyarország más települései között is hasonló közlekedési megoldás valósulhat meg” – áll a konzultációban. 

A tram-train konzultáció kilenc kérdésből áll. A többi közt ezekre a kérdésekre keresi Lázár János a válaszokat: Ön egyetért-e azzal, hogy hétvégén a tram-train az éjszakai órákban is közlekedjen? Ön egyetért-e azzal, hogy csúcsidőben 15 percenként közlekedjen a tram-train? Ön szerint szükség van-e arra, hogy a tram-train járatokon virtuális jeggyel, azaz mobilos applikációval is lehessen utazni? Szóba kerül annak a lehetősége is, hogy bankkártyával is meg lehessen vásárolni a jegyet a szerelvényen, illetve a kombinált bérlet szükségszerűsége is. A kérdésekre igennel vagy nemmel lehet válaszolni. 

Lázár János egyébként tavaly decemberben élő videóban mutatta be a tram-train első próbajáratát. A fideszes parlamenti képviselő akkor emlékeztetett, hogy az elmúlt 100 évben nem adtak át villamoshálózatot, hanem megszüntették azokat, a kormánynak és a hódmezővásárhelyiek munkájának köszönhetően azonban most történelmet írnak. Lázár János egészen magyaros módon adott akkor hangot örömének. „Azért ez kurva nagy dolog” – fogalmazott a politikus az élő videóban a tram-train beruházásról. Alább a videó végén az ominózus mondat.

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: Lázár János, a Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojektért felelős kormánybiztos, a Fidesz országgyűlési képviselője (j2), Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója (b) és Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója beszélget az első tram-train szerelvény utasterében a jármű bemutató sajtótájékoztatóján Szentesen, a MÁV Járműbiztosítási telephelyén 2021. január 20-án. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.