Itt a lista: ezeket a beruházásokat fagyasztotta be Lázár János

Mintegy 284 állami beruházás áll le hosszabb időre a költségvetési megszorítások miatt. Most a lista is megjelent.

2022. szeptember 19., 20:36

Szerző:

Vada Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésére válaszul Csepreghy Nándor, a Lázár János-vezette Építési- és Beruházási Minisztérium államtitkára megküldte a listát azokról az állami beruházásokról, amiket a költségvetési spórolás jegyében a minisztérium befagyasztott.

A listán összesen 284 tétel szerepel, 10 oldalon. Csepreghy korábban csak azt közölte, közülbelül 270 állami beruházás jutott erre a sorsra. A kormányzati megszorítások keretében így többnyire vidéki útépítési és infrastruktúra beruházások kerültek parkolópályára. A Telex, ami a listát közölte, kiemelte, nem épül meg a kézilabda-munkacsarnok Túrkevén, Hőgyészen és Nagyhalászon, de az új csömöri, tizenhat osztályos iskola terve is fiókba került.

A megszorítások teljes értéke 2100 milliárd forint. Az korábban kiderült, hogy már folyamatban lévő beruházásokat nem állítanak le, Csepreghy közölte, megvalósításukra a költségek megnövekedése miatt 750 milliárd forint plusz forrást is be kell vonni.

Azt is hozzátette válaszában, a minisztérium a befagyasztásokról egyeztetett az az ÉVOSZ-szal, szakszervezetekkel, kamarákkal, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével, és arra törekedett, hogy kevesebb forrásból többet tudjanak kihozni. Megosztotta azt is, a jogállamisági kritériumok jegyében a jövőben igyekeznek kizárni, hogy állami tendereken csak egy pályázó indulhasson el, mindig lesz versenyeztetés.

(Kiemelt kép forrása: Lázár János Hivatalos Facebook oldala.)