Lázár szerint a Biodómot mindenképpen be kell fejezni

Lázár János a Tranziton arról beszélt, hogy fantasztikus ötletnek tartja a Biodómot, és az sem érdekli, hogy az a fővárosé, vagy az Állatkerté, szerinte be kell fejezni.

2022. augusztus 28., 19:40

Szerző:

Azt ATV érdeklődésére a Főpolgármesteri Hivatal azt írta: várnak Lázár János válaszára, hogy mikor áll készen a tárgyalásra a Biodóm és más fővárosi fejlesztések sorsáról.

Utoljára három éve volt sajtóbejárás a Biodómban, de a beruházás azóta sem lett kész. Indulásakor 15,7 milliárd forintos költséggel, és gyors megtérüléssel kalkuláltak, az összeg azonban hamar emelkedni kezdett, ’19-re pedig az eredeti ár négyszeresére nőtt. A kormány nem kívánta tovább finanszírozni, a befejezéshez szükséges 20 milliárdot a fővárosnak kellett volna állnia. Tavasszal a főpolgármester arról nyilatkozott hogy átadná a projektet az államnak, ugyanis a fővárosnak nincs rá pénze.

Lázár János a Tranziton arról beszélt, hogy „Nem szabad hagyni, hogy amit az emberek szeretnek, vagy szeretnének, vagy szívesen használnának, az torzó maradjon. Ha én az első mondataimban azt mondom, hogy semmi nem maradhat torzó, akkor az sem maradhat torzó.”

A Főpolgármesteri Hivatal az ATV Híradónak az ügyben azt írta: a főváros vezetése Lázár János válaszára vár, hogy mikor áll készen a tárgyalásra a Biodóm és más fővárosi fejlesztések sorsáról.

Kiss Ambrus korábban arról beszélt, hogy felhagyhatnak a Biodóm fűtésével, őrzésével, ugyanis az tavaly 625 millióba került, idén majdnem egymilliárd, jövőre pedig az energiaárak emelkedése miatt akár 2 milliárd forintba is kerülhet.

(Kiemelt kép: A Biodóm belülről 2019. december 17-én. Fotó: Pásztor Csaba/168)