Nem mondta el Süli János, hogy miért mondott le

A miniszterből államtitkárrá sorolt Süli János az ATV Híradójának azt mondta, hogy nem Lázár János és Szijjártó Péter kritikája miatt mondott le.

2022. szeptember 7., 17:13

Szerző:

Süli János 2017 óta volt a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter. Az április harmadiki országgyűlési választások után a tárcát a Szijjártó vezetése alatt működő Külgazdasági és Külügyminisztérium alá sorolták át. Süli János szeptember 5-ével távozott a pozíciójából.

Lázár János építési és beruházási miniszter és Szijjártó Péter is kritizálták a Paks 2 beruházás lassúságáért. Süli nem akart lemondásának indokairól beszélni, de azt elmondta, hogy paksi lakosként, több, mint 66 évesen, illetve országgyűlési képviselőként nem marad feladat nélkül. Elemi érdeke neki is, hogy a paksi beruházás megvalósuljon – foglalta össze a hvg.hu

(Kiemelt képünk: Paks, 2020. június 30. Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter sajtótájékoztatót tart a Paksi Társadalmi Tanács ülése után 2020. június 30-án. MTI/Sóki Tamás)