Lázár János folytatja a tisztogatást

Lázár János újabb negyven embert rúgott ki a Nemzeti Közlekedési Központból. 

2022. szeptember 16., 10:32

Szerző:

Újabb 40 embert rúgtak ki csütörtökön az egykoron Vitézy Dávid irányította Budapest Fejlesztési Központ (BFK) romjain létrehozott Nemzeti Közlekedési Központból (NKK) – értesült a Népszava. A területért jelenleg építési és beruházási miniszterként Lázár János felel. A lap értesülései szerint ez már a második elbocsátó kör volt és szinte biztos, hogy nem az utolsó. Ezúttal a zöld park, illetve a HÉV infrastruktúra fejlesztésen, a budai fonódó projekten és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fővárosi campusberuházásán dolgozókat küldték el. Az egyik kirúgottnak állítólag azt mondták indoklásul, hogy „megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott”.

Az NKK-ban a hírek szerint nem maradt egyetlen HÉV-vonalakhoz értő szakember se, így aligha kétséges a budapestiek és az agglomerációban élők számára az elmúlt évek legjobban várt közlekedési beruházásának leállítása, írja a lap. Júliusban már felfüggesztettek több ehhez kapcsolódó engedélyezési eljárást a fővárosi kormányhivatalban. Tízezer milliárd forintnyi fejlesztést kellett konszolidálni, ezért eddig 2100 milliárd forint értékben, 270 beruházást függesztett fel a kormány – közölte Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) parlamenti államtitkára a Portfolió csütörtöki konferenciáján.

Mindezek után érthető, hogy az NKK-ból hamarosan mindenkinek mennie kell. A még megmaradtak - nagyjából 150 ember a 330-ból - legalábbis így készülnek. De erre a sorsa juthat hamarosan a főként autópályákat, hidakat építő Nemzeti Infrastruktúra fejlesztő (NIF) Zrt. és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. is, holott utóbbi kapta meg nem is olyan régen a nagy állami projektek levezénylését, írja a Népszava. 

(Kiemelt kép: Lázár János. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

10:21

A Vitézi Rend nevű szervezet Csongrád-Csanád, Békés megyei törzskapitányságának tagjai október 15-én emléktáblát avatnak Horthy Miklós tiszteletére Újszegeden, ahol Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője is beszédet mond.

Mintegy 50 ezres közönség előtt tartották meg szombaton a 65 éves Ötöslottó Szuperkoncertet, amelyen a hazai zenei élet legismertebb előadói léptek színpadra a Puskás Aréna Szoborparkjában – tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. az eseményt követően közleményben az MTI-t.