Láng Zsolt szerint a főváros elvette a vendéglátósoktól a kormány bértámogatását

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője felszólítja a fővárost, fizesse vissza a vendéglátósoknak a tőlük iparűzési adóelőlegként beszedett pénzt, hiszen azt a kormány bértámogatásra folyósította.

2021. március 8., 11:43

Szerző:

A kormánypárti politikus a Kossuth Rádióban azt mondta, felhívásukhoz a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is csatlakozott, és ők is azt kérik nyomatékosan Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy függessze fel az adóbeszedést, legyen moratórium, az inkasszókat azonnal hagyják abba.

Láng Zsolt közölte, nem értik a főváros lépését, ezért a kamarával arra szólították fel Karácsony Gergelyt, hogy azt a pénzt, amit most elszedtek - hiszen azt a kormány bértámogatásra folyósította -, fizessék vissza a vendéglátósoknak. Úgy fogalmazott, morális kérdés, hogy a járvány közepén nem rúgunk bele még egyet ebbe a rétegbe, és nem vesszük el azt a pénzt is, amit a kormány bértámogatásra átutalt nekik, hogy megtarthassák dolgozóikat, hanem segítjük őket.

Arra, hogy a BKIK adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő vállalkozásoknak, Láng Zsolt azt mondta: választ egyelőre nem hallott a fővárostól, és szerinte nagyon nagy probléma, hogy a főpolgármester rendszeresen nem reagál olyan kérdésekre, amelyekben gyors döntésre lenne szükség. „Homokba dugja a fejét, és úgy csinál, mintha nem is lenne köze a fővároshoz” - fogalmazott.

Láng Zsolt szerint a főváros lépéséről biztos nem volt egyeztetés, mert az érdekképviseletek vezetői is „megrökönyödve látták, hogy elvették ezt a pénzt. Ez egy teljesen szürreális és irreális lépés a főváros részéről, józan ésszel senki nem gondolhatott arra, hogy a bértámogatást elveszi azért, hogy a tavalyi, elmaradt iparűzési adó-előlegét beszedje a vállalkozóktól” - mondta.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester (b) és Láng Zsolt, a Fidesz-frakció vezetője (j) a közgyűlés működési szabályait érintő javaslatról egyeztet a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2020. január 29-én. Fotó: MTI | Kovács Tamás)

 

 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.