Lakást és bútorokat is kapott a miskolci család, akiknek egy szilveszteri tűzijáték rakétája miatt égett le a lakása

Teljesen leégett egy miskolci család otthona, miután szilveszterkor egy 16 éves helyi fiatal meggyújtott a Középszer utcában egy tűzijátékot.

2023. január 7., 22:39

Szerző:

A tűzijáték ahelyett, hogy a magasba repült volna, egy harmadik emeleti panellakásba csapódott. A lakásban élő család – egy édesanya, 11 éves kisfia és 20 éves lánya – szerencsére éppen nem volt otthon. A lakásnak biztosítása is volt, így a több tízmilliós kárt is rendezheti majd a biztosító, ám a tűzben a miskolci család minden ingósága elpusztult – írja az RTL

A család, miután történetük bejárta az országos sajtót, rengeteg felajánlást kapott. Az őket segítő alapítvány alig győzi fogadni és rendszerezni az adományokat. Kaptak meleg ruhát, edényeket, ágyneműt, sőt, még egy tévét is. A miskolci önkormányzat szükséglakást biztosít nekik, egy miskolci bútorkereskedő pedig felajánlotta, hogy teljesen berendezi azt. Két hét múlva már költözhetnek is.

A tűzijátékozás közben tüzet okozó fiatallal szemben a rendőrség gondatlan közveszélyokozás gyanúja miatt indított eljárást, néhány órával az incidens után már ki is hallgatták.

(Kiemelt képünk illusztráció: Szilveszterezők a belvárosi Vörösmarty téren 2023. január 1-jére virradó éjjel. Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.