Lakástüzet okozott a tűzijáték Miskolcon

Tűz ütött ki egy miskolci tízemeletes panelház egyik harmadik emeleti lakásában  szilveszter este, a tüzet tűzijáték okozhatta; az épületet negyven lakónak kellett elhagynia – közölte honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2023. január 1., 07:48

Szerző:

Tűz ütött ki egy miskolci tízemeletes panelház egyik harmadik emeleti lakásában  szilveszter este, a tüzet tűzijáték okozhatta. A tájékoztatás szerint a tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat, majd átvizsgálták a házat, és átszellőztették a füsttel teli lakásokat.

Senki sem sérült meg, azonban negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia otthonát. Többen a helyszínre irányított melegedőbuszban várták meg az oltás végét, majd visszatérhettek lakásukba.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tűzoltók dolgoznak egy kőbányai társasházban 2021. január 7-én, miután tűz ütött ki az épület egyik 9. emeleti lakásában.
MTI/Mihádák Zoltán)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.