Közös videóval köszönti az ellenzék az ünnepet

Március 15-én azt mondják el a vezető ellenzéki személyiségek, hogy milyen Magyarországról álmodnak.

2021. március 15., 15:41

Szerző:

A közös ellenzéki videóüzenetben a szocialista Kunhalmi Ágnes kifejtette: „A demokráciáért minden generációnak minden társadalomban újra meg újra meg kell harcolnia.”

Kanász-Nagy Máté az LMP képviseletében azt emelte ki, hogy „Amikor a nemzet nem szabad, akkor nem az számít, hogy miben különbözünk egymástól, hanem az, hogy mi köt össze bennünket”.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa így vélekedett: „A mi közös feladatunk most ugyanaz, mint nekik volt. Félretenni az apró vitákat és nézetkülönbségeket, hogy együtt, összehangoltan és szervezetten vegyük fel a kesztyűt, melyet a hatalom dobott elénk.”

Orosz Anna a Momentumtól arra emlékeztetett, ahol nem szabad a sajtó, ott nem szabad a nemzet sem. „Olyan Magyarországot szeretnénk, ahol nincs helye a cenzúrának, szétvert szerkesztőségeknek, elhallgattatott rádióknak, vagy bezárt napilapoknak.”

A Jobbik politikusa, Gyöngyösi Márton ezt mondta: „A törvény előtt ne fideszesek és nemfideszesek álljanak, mindenki legyen egyenlő. Senki se állhasson a törvények felett.”

A Párbeszédtől Szabó Tímea így vélekedett: „Mi nem azt kérdezzük, hogy kit ismersz, vagy mennyid van, hanem azt, hogy mi van benned, mire lennél képes, és mi mit segíthetünk neked abban, hogy ezt elérd?”

Az MSZP-s Tóth Bertalan megígérte, hogy visszaállítják a tisztesség hatalmát. „Olyan országot építünk, ahol a becsületes munkát díjazzák.”

A Jobbik vezetője, Jakab Péter olyan Magyarországot szeretne, ahol „a közös vagyonunk nem veszti el naponta közpénz jellegét. Az ország tönkretételét pedig senki sem nevezi nemzeti keresztény kormányzásnak.”

A DK vezetője, Gyurcsány Ferenc olyan hazát szeretne, ahol „a hatalom nem akarja megmondani, kik vagyunk, hogy mit nevezünk családnak. Hogy a nő nemcsak a konyhában vagy a szülőszobában nő.”

Schmuck Erzsébet LMP-s képviselőnő ezt fejtette ki a videóban: „Olyan Magyarországot akarunk, ahol igenis számít, hogy ne tegyük tönkre a bolygót, és megőrizzük hazánkat olyannak, amilyennek szeretjük.”

A közös videóban Kálmán Olga DK-s politikus így vélekedett: „Ahol európainak lenni nemcsak azt jelenti, hogy ezen a kontinensen élünk, hanem azt is, hogy nem érünk kevesebbet, mint bármely más európai.”

Végül a momentumos Fekete-Győr András is elmondta gondolatait. „Olyan Magyarországot akarunk, amely otthon a nemzet egészének, nem csak ennek vagy annak. Ahol persze vitázunk, és soha nem fogunk mindenben egyetérteni, de hisszük, csak együtt írhatjuk a magyar jövőt.”

(Kiemelt kép: Merész Márton)