Kövér László újra megbüntette Hadházyt

Hadházy Ákos fizetéséből gyorsan levonták a 650 ezer forintos bírságot.

2024. január 3., 11:40

Szerző:

Hadházy Ákos Facebook posztjában számol be arról, hogy újabb több százezer forintos büntetést kapott Kövér László házelnöktől. Mint írja: 

„a mostani „bűnöm” az volt, hogy az egyik novemberi gombnyomogatás helyett egy különösen fontos, pécsi bírósági tárgyaláson vettem részt.”

Rendszerszintű visszaélésekről lévén szó, az ügy menetének eseményeit figyelemmel kísérte, mint országgyűlési képviselő. A posztban kiemeli, hogy:

„Számos megkeresést kaptam ugyanis az elmúlt években arról, hogy a hatalom egyik fő támaszát adó falusi polgármesterek visszaélnek a közmunkával, így tartják sakkban a legelesettebb embereket. Nem egyediek az olyan kirívó esetek sem, amikor a közmunkások csak az amúgy is megalázóan alacsony bérüknek csak egy részét kapják meg, a másik részét a polgármester egyszerűen elteszi.”

A házelnök csak részben fogadta el Hadházy Ákos parlamenti képviselő  távollétéről szóló igazolását,  és mivel hiányzása az ülésről meghaladta a meghatározott mértéket, a parlament elnöke 650 ezer forintos tiszteletdíjcsökkentést hajtott végre a képviselőnél. 

(Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.