Kövér László: egy normális világ megőrzésében vagyunk érdekeltek

Az Országgyűlés elnöke kifejtette gondolatait az Európai Unióról és az elvándorlásról.

2021. október 10., 07:24

Szerző:

Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában nyilatkozott többek között az Európai Unióról:

„Egyre kevesebb lelkesedéssel vagyok az unió iránt. Nem arról van szó, hogy most van egy rossz állapot, vagy hogy az unió a lejtő alján lenne, de vannak, akik nyomják a gázpedált a lejtőn lefelé, teljesen fölöslegesen."

Kövér kijelentette, hogy Közép-Európa egy normális világ megőrzésében érdekel, és azt szeretnénk, ha a nemzetközi együttműködés meg a nemzeti szuverenitás visszakerülne abba az optimális egyensúlyba, amelyben szerintem még volt, amikor mi az Európai Unióba jelentkeztünk – tette hozzá.

A házelnök azt is kifejtette, hogy szerinte többen költöznek vissza Magyarországra az elvándoroltak közül, mint akik jelenleg ki költöznek. Szerinte a kormány mindent megtesz azért, hogy otthonos legyen az ország azok számára, akik itt születtek.

„Ma már Magyarországon, de szerintem a többi visegrádi országban is többen költöznek haza, mint amennyien elköltöznek.

Ez azt mutatja, hogy van lehetőség a felzárkózásra, ha megfelelő gazdaság- és társadalompolitikával megélhetést biztosítunk embereknek. Másodsorban pedig megteszünk mindent annak érdekében, hogy otthonuknak is érezzék azt az országot, amelyben születtek és ahol dolgoznak, és akkor lehetséges az, hogy erősödjünk nemcsak gazdaságilag, hanem demográfiai értelemben is” – közölte Kövér.

(Kiemelt kép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke ellátja kézjegyével Magyarország Alaptörvényét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat megyenapi ünnepségén, a szabolcsi műemlék református templom udvarán. Fotó: MTI / Balázs Attila)

2024. április 23., 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.