Kovács Zoltán: a gasztronómia a vadászat társadalmi hasznosságát mutatja meg

Három hét múlva nyílik meg a világkiállítás, de felvezetése már egy hete elkezdődött.

2021. szeptember 4., 12:23

Szerző:

A gasztronómia, ezen belül a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál a vadászat társadalmi hasznosságát mutatja meg - mondta az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos a fesztivál szombati megnyitóján, a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétumban, írja az MTI.

Kovács Zoltán jelezte, hogy három hét múlva nyílik meg a világkiállítás, de felvezetése már egy hete elkezdődött, és ennek szerves része a fesztivál, amelyen előtérbe kerülnek a vadászattal foglalkozók és a természetben élők hétköznapjai. A kormánybiztos megemlítette, hogy a gasztronómia a világkiállításon is központi szerepet kap, ezért előzetesen a Bocuse d'Or Akadémián 50 szakácsot képeztek arra, "hogyan kell jól hozzányúlni a vadhúshoz", hiszen az a prémiumételek egyik fő alapanyaga. Hozzátette: a húsznapos világkiállításon a passzázst a vadgasztronómiának szentelik.

 

(Kiemelt kép:MTI Fotó:Koszticsák Szilárd)