Kína számára tabu utcanevekkel fogadja Budapest a Fudan Egyetemet

A kommunista rezsim szemében vörös posztónak számító ujgurokról és a Dalai Lámáról elnevezett utcákkal is „körbeveszik” a területet. 

2021. június 1., 17:28

Szerző:

Hídépítő utcából Dalai Láma utca, a Helyi Kikötő útból pedig Ujgur Mártírok útja lett – a Ferencvárosi Önkormányzat átnevezte azokat a környező utakat, ahová a kormány tervei szerint a Fudan Egyetemet építenék fel – szúrta ki a Telex a helyszínen.

A lap érdeklődött az önkormányzatnál, de időközben meghívót kaptak egy szerdai eseményre, amelyben azt írták: „Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere kezdeményezte több közterület átnevezését a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának tervezett helyszínén”. A meghívóból az is kiderül, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterrel együtt fogják átadni az utcatáblákat, amelyek a következők:

  • a Dalai Láma út,
  • az Ujgur Mártírok útja,
  • a Szabad Hongkong út és a
  • Hszie Si-kuang püspök út

A Főváros és a Ferencváros mellett több neves közgazdász is tiltakozik a kormány kérésére idetelepülő, a magyar adófizetők pénzén, 500 milliárd forintból, a Diákváros helyén épülő kommunista, zárt elitegyetem ellen.

(Kiemelt kép: 168.hu | Karancsi Rudolf)

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.