Kifütyülték, mégsem hagyta magát Lewis Hamilton a Hungaroringen

Feltüzelve érezte magát az ellenszurkolók hangos tábora mellett.

2021. augusztus 1., 09:47

Szerző:

Hiába próbálták túlharsogva kifütyülni és így megzavarni a világhírű Forma 1-es játékost, Lewis Hamiltont az ellenszurkólók az interjúja során, a játékos teljes mellszéleséggel, zökkenőmentesen nyilatkozott a médiának. A játékost a szombati meccs után akarták vélhetően a holland játékosok megzavarni, de bedőlt a tervük: Twitter-videó rögzítette, ahogy a holland szurkolók csúfosan leszerepeltek a magyar „családvédelmi” törvényt kritizáló Lewis Hamiltonnal szemben. A játékos az interjú végén egy vicces megjegyzéssel kommentálta az ominózus esetet.

 Az angol játékos felkorbácsolta a hangulatot azzal, hogy a magyar kormány sokak szerint homofób törvénye miatt éles kritikával élt. Lewis Hamilton megnyerte az időmérő edzést (és ezzel az első rajthelyet). A brit versenyzőt

valószínűleg nem a magyar belpolitika miatt fütyülték ki a Hungaroringen,

inkább az történhetett, hogy a holland szurkolók neheztelnek rá, amiért a Brit Nagydíj első körében a belső ívről kilökte Max Verstappent, aki az ütközés miatt a falnak csapódott, és kórházba is került.

Ráadásul Hamilton a mostani időmérőn megint megszívatta a holland versenyzőt és csapattársát, amikor az utolsó gyorsköre előtt szándékosan lelassított, hogy lassítsa a Red Bull két pilótáját, Verstappent és Sergio Pérezt. Többek között ez is közrejátszhatott abban, hogy ők csak a 3. és a 4. pozíciót tudták megszerezni.

Korábban írtunk róla, hogy Lewis Hamilton szót emelt a magyar kormány szerinte LMBTQ-ellenes törvénye ellen. Akkor azt mondta: „A hétvégi Nagydíj előtt szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy, hogy milyen nemmel tud azonosulni”. Erről bővebben itt olvashat. 

Azt is megírtuk, hogy a játékos nyilatkozatával kiverte a kormánypárti politikusoknál a biztosítékot, hogy többek között Bayer Zsolt és Varga Judit igazságügyi miniszter is szót emelt ellene. Lewis Hamilton Varga Judit igazságügyi minisztertől megkapta, hogy ne nagyon szólogasson bele a magyar gyermekek védelmében, hanem inkább maradjon meg a saját területén, versenyezzen, mert ahhoz ért. A nyilatkozata miatt a Fidesz politikusa is beszállt a csütörtök óta tartó Hamilton-ügybe. Nyilván ő sem akart kimaradni, ha már Varga Judit igazságügyi miniszert, és a fideszes média újságírói is üzentek a brit pilótának, magyarul. Hamilton úgy beizzította a magyar közéletet, mint korábban George Clooney színész. 

 (Kiemelt kép: Lewis Hamilton a Brit Grand Prix versenyen Silverstone-ban 2021.07.21-én. Fotó: Lars Baron / Pool / AFP)