Tovább dagad a Hamilton-ügy, Varga Judit is beszállt

Az igazságügyi miniszter szerint a magyar gyerekek védelme nem külföldi autóversenyzőkre tartozik.

2021. július 29., 20:56

Szerző:

Varga Judit is beszállt a Hamilton-ügybe. Az igazságügyi miniszter sem hagyta szó nélkül, hogy a brit pilóta csütörtökön beszólt a magyar kormánynak a pedofiltörvény miatt. Varga Judit szerint jobb lenne, ha Hamilton maradna az autósversenyzésnél, mert nem rá tartózik a magyar gyermekek védelme.

A Facebookon írta Varga Judit, hogy sajnálja, hogy csütörtökön Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényt támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához. Hozzátette: „szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni”.

Varga Judit azt is írta, hogy a „magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre”. Ezután közli, hogy a KRESZ vizsgára nem a sajtóból készült, hanem tankönyvekből, egyúttal azt javasolja Hamiltonnak, hogy „mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél”. Az igazságügyi miniszter végül sok sikert kívánt Hamiltonnak.

A miniszter posztját a Fidesz is kommentálta, ami abból áll, hogy Varga bejegyzésének tételmondatát ismétlik. Azt írták: „A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre. KÖSZÖNJÜK, MINISZTER ASSZONY!”

Hamilton csütörtökön kiposztolta Instagram-sztoriban, hogy nem ért egyet a magyar kormány által elfogadott pedofiltörvénnyel. A brit pilóta azt írta: „Mindenkinek, ebben a gyönyörű országban. A hétvégi Nagydíj előtt szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni”. Ugyanakkor azt is írta, hogy a szeretet mindig győz, és pozitivitást küld mindenkinek. 

Hamilton ezt követően a fideszes média is betámadta. Először Bayer Zsolt írt cinikus Facebook-posztot, majd a Pesti TV két munkatársa is nekiment a brit pilótának. A többi közt azt firtatták ironikusan, hogy Hamilton biztos két verseny között magyarul olvassa, és értelmezi a rendeletet a Magyar Közlönyben. Amúgy Hamiltonon kívül más pilóta is kiállt a magyar LMBTQ-közösség mellett. Sebastian Vettel szivárvány logós cipőben ment a Hungaroringre.   

(Kiemelt kép: Varga Judit és Lewis Hamilton. Fotók: Szigetváry Zsolt / MTI és Florian Goga / POOL / AFP)