Lewis Hamiltont a kormánypárti sajtó támadja, amiért beszólt az Orbán-kormánynak a pedofiltörvény miatt

Magyarul üzengetnek az újságírók a világhírű pilótának.

2021. július 29., 19:07

Szerző:

Publicisztikában, Facebook-posztban – ahol csak lehet – üzengetnek a kormánypárti újságírók Lewis Hamiltonnak, amiért a brit pilóta csütörtökön Instagram-sztoriban beszólt az Orbán-kormánynak a magyar pedofiltörvény miatt. Hamilton szerint elfogadhatatlanok a magyar kormány legújabb intézkedései. A kormánypárti sajtómunkatársak egy emberként zúdítják véleményüket az interneten a brit pilótára, magyarul.

Hamilton csütörtökön kiposztolta Instagram-sztoriban, hogy nem ért egyet a magyar kormány által elfogadott pedofiltörvénnyel. A brit pilóta azt írta: „Mindenkinek, ebben a gyönyörű országban. A hétvégi Nagydíj előtt szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni”.

Ugyanakkor azt is hozzátette: a magyarokat, hogy a következő választáson szavazzanak úgy, hogy azzal megvédik az LMBTQ-közösség jogait, akiknek szerinte most nagyobb szüksége van a támogatásra, mint valaha. Zárásként pedig azt írta, a szeretet mindig győz, és pozitivitást küld mindenkinek.

Nemsokkal később Bayer Zsolt szólt be (magyarul) Facebook-oldalán Hamiltonnak. A Hír TV műsorvezetője, a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa ironikusan azt írta: „Szupertehetséges ez a Hamilton! A Magyar Közlönyt eredeti nyelven olvassa, hogy ilyen tájékozott hazánk ügyeiben. Vajon a térdeplős bandát mikor fogja felszólítani, hogy ne verjék szét az üzleteket?” A publicista megosztotta a Mandiner cikkét, amely beszámol arról, hogy Hamilton Instagram-sztoriban gyávának és félrevezetőnek nevezete a magyar gyermekvédelmi törvényt (pedofiltörvényt).

Ezután a Pesti TV riportere és műsorvezetője is megnyilvánult (magyarul) a Facebookon. Bohár Dániel Bayer Zsolthoz hasonlóan azt taglalgatta, hogy Hamilton olvasgatja a Magyar Közlönyt. „Hiszen teljesen egyértelmű, hogy Hamilton két futam között a magyar gyermekvédelmi törvényt olvassa (magyarul) és alkot róla releváns véleményt. Milyen hálózat? Milyen LMBTQ-lobbi?” – fogalmazott Bohár Dániel.

Csütörtök este pedig egy másik Hír TV-s üzent az Origón egy publicisztikában (magyarul) Hamiltonnak. Apáti Bence a többi közt azt írta: „Azt pedig valósággal imádja az Isten adta nép, ha a híres autóversenyző úgy oktat, hogy el sem olvasta a törvényt, azt sem tudja, hol van Magyarország, összekeveri Budapestet Bukaresttel, mindössze a szponzora mondott neki valamit a legújabb álbotrányról, vagy csak finom pressziót alkalmazva átküldte az új milliárdos szerződéstervezet mellé a külföldi, ballib sajtó Magyarországról szóló szalagcímeit”. Az újságíró hozzátette: „Köszönjük Hamilton a plusz két százalékot, és jó térdelést kívánunk!”

Egyébként nem Hamilton az egyetlen, aki kiállt a magyar LMBTQ-közösség mellett. Sebastian Vettel például a csütörtöki sajtótájékoztatóra szivárvány logós cipőben érkezett. Az Aston Martin kommunikációs vezetője erről Twitteren tett ki egy posztot, és azt írta, hogy büszke a pilótára, hozzátéve, hogy Vettel bátor és kitartó, amiért ezzel a gesztussal támogatja a magyarországi LMBTQ-közösséget.

(Kiemelt kép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája sajtótájékoztatót tart 2021 július 29-én, a Forma-1 Magyar Nagydíj előtt. Fotó: Florian Goga / AFP)