Bayer Zsolt beszólt Hamiltonnak, amiért a pilóta beszólt az Orbán-kormánynak

Adok-kapok.

2021. július 29., 15:46

Szerző:

Beszólt Bayer Zsolt Hamiltonnak, amiért a pilóta beszólt az Orbán-kormánynak a pedofiltörvény miatt. A Hír TV műsorvezetője, a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa ironikus Facebook-posztban tette szóvá, hogy Hamilton biztos eredeti nyelven olvassa a Magyar Közlönyt, hogy ennyire tájékozott a magyar ügyekben. A brit pilóta csütörtökön kritizálta a magyar kormány által korábban elfogadott törvényt.

Azt írta Bayer Zsolt a Facebokon: „Szupertehetséges ez a Hamilton! A Magyar Közlönyt eredeti nyelven olvassa, hogy ilyen tájékozott hazánk ügyeiben. Vajon a térdeplős bandát mikor fogja felszólítani, hogy ne verjék szét az üzleteket?” A publicista megosztotta a Mandiner cikkét, amely beszámol arról, hogy Hamilton Instagram-sztoriban gyávának és félrevezetőnek nevezete a magyar gyermekvédelmi törvényt (pedofiltörvényt).

Mint írtuk, Hamilton csütörtökön a következőket írta Instagram-sztoriban a magyar pedofiltörvényről: „Mindenkinek, ebben a gyönyörű országban. A hétvégi Nagydíj előtt szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni.”

Hamilton végül arra kérte a magyarokat, hogy a következő választáson szavazzanak úgy, hogy azzal megvédik az LMBTQ közösség jogait, akiknek szerinte most nagyobb szüksége van a támogatásra, mint valaha. Zárásként pedig azt írta, a szeretet mindig győz, és pozitivitást küld mindenkinek. A brit pilóta azért is emelt szót a törvényről, mert hétvégén Magyarországra jön, akkor lesz ugyanis a Hungaroringen a Magyar Nagydíj. 

(Kiemelt kép: Bayer Zsolt és Hamilton. Fotó: 168.hu)