Szivárványos cipőt villantott Sebastian Vettel a Hungaroringen

Hamilton után Vettel is üzent a magyar LMBTQ-közösségnek.

2021. július 29., 17:10

Szerző:

Sebastian Vettel szivárvány logós cipőben jelent meg a Hungaroringen csütörtökön. Erről a csapat kommunikációs vezetője posztolt is egy képet a Twitteren. Az Aston Martin pilótája ezzel a gesztussal tette nyilvánvalóvá, hogy támogatja a magyar LMBTQ-közösséget.

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak a Hungaroringen. Sebastian Vettel szivárvány logós cipőben jelent meg az eseményen. Erről Matt Bishop, az Aston Martin kommunikációs vezetője a Twitteren posztolt is. Azt írta: „Jól sikerült és köszönöm Seb Vettel, bátor és kitartó vagy, hogy támogatod a magyarországi LMBTQ-közösséget”.

Nem Vettel az egyetlen, aki kiállt az LMBTQ-közösségek mellett. Mint írtuk, Hamilton is csúnyán beszólt az Orbán-kormánynak a pedofiltörvény miatt. Hamilton a következőket írta Instagram-sztoriban: „Mindenkinek, ebben a gyönyörű országban. A hétvégi Nagydíj előtt szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni.”

(Kiemelt kép: Sebastian Vettel 2021. július 29-én a Hungaroringen. Fotó: Florian Goga / AFP)