Kiderült, mi okozta a hétfő esti villamosbalesetet

Kisiklott két villamos a Boráros téren hétfő este, miután az egyik belerohant a másikba. A BKV közleménye szerint a balesetet az egyik villamosvezető rosszulléte okozhatta.

2022. december 20., 11:25

Szerző:

December 19-én, hétfőn 20.45-kor a 4-es 6-os villamosok Boráros téri megállójában álló 2014-es pályaszámú villamosba a megállóba beérkező 2026-os pályaszámú villamos beleütközött, ennek következtében mindkét villamos kisiklott. A balesetben hatan – köztük a ráfutó villamos vezetője – megsérültek, a villamosokban több száz milliós nagyságrendű kár keletkezett – írja a BKV közleménye. 

Az elsődleges feltételezések szerint a balesetet a villamos járművezetőjének rosszulléte okozta

– írják, hozzátéve, hogy munkatársukat jelenleg kórházban ápolják, állapota stabil. Tovább, hogy az esemény pontos részleteiről a hatósági vizsgálatok lezárulta után tudnak bővebb tájékoztatást adni.

(Kiemelt képünk: Ráfutásos balesetben összeroncsolódott Combino villamosok műszaki mentését végzik Budapest IX. kerületében, a Boráros térnél 2022. december 19-én. Az este történt baleset helyszínéről a mentők egy súlyos és öt könnyebb sérültet vittek kórházba. Reggelre helyreállt a közlekedés a 4-es és a 6-os villamos vonalán. MTI/Lakatos Péter)

 

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.