Két német lányt állítólag leköptek és megütöttek magyar szurkolók, mert azok szivárványos sapkát viseltek

A két Magyarországon tanuló német hallgatót a portugál-francia meccsen bántalmazták.

2021. június 26., 22:00

Szerző:

Két Magyarországon tanuló orvostanhallgató, Emilia és Filippa szivárványszínű zászlót festett sapkájára és karjára a portugál-francia meccsre készülődve. Elmondásuk szerint két magyar szurkoló a Puskás arénában zajló meccs alatt beszólt és bemutatott nekik, majd közölték velük, hogy szerintük nem normális az LMBTQ+ embereket támogatni. A mérkőzés után az incidenst próbálta a két lány megbeszélni a két férfival, de azok leköpték és ököllel arcul ütötték őket, írja a Bild. A két lány fotót is készített támadóikról. 

A diákok szerint a meccset felügyelő biztonsági őrök elengedték a két elkövetőt és nem segítettek a lányoknak. Állításuk szerint a rendőrök sem vették őket komolyan és hajnali 4-ig kellett várniuk, mire jegyzőkönyvet vettek fel. 

A német lapnak továbbá azt nyilatkozták, hogy a Magyarországon töltött évek alatt korábban nem tapasztaltak hasonlót és rmeélik, elkövetőikkel szemben intézkedni fognak a hatóságok.

Fotó: Bild

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.