Két NATO tankergép körözött órákon keresztül a Balaton felett

A NATO két tankergépe körözött órákon át a Balaton felett szerda délután.

2023. február 23., 09:38

Szerző:

Egy Ciprusról és egy Hollandiából érkező NATO tankergép körözött a Balaton felett órákon keresztül szerdán – vette észre a 24.hu.

A brit Airbus Voyager, amely reggel Ciprusról indult, kora délután kilencszer repült át Balatonfüred és Tihany felett, majd 15 óra után indult vissza Görögország felé. A másik gép, egy Airbus A330 pedig hollandiai Eindhovenből érkezett, és egy rövid lengyelországi kitérőt is beleszámolva majd öt órát tartózkodott a térségben.

A lap megjegyzi, hogy 2020-ban Eindhovenben hozták létre az úgynevezett többcélú repülőgép-flottát (MMF), ami az emberek és a rakomány stratégiai szállítását hivatott biztosítani, célja, hogy jelentősen növelje az európai légi utántöltési képességeket.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Joerg Waterstraat / SULUPRESS.DE / dpa Picture-Alliance via AFP)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.