Kérdéses, hogy Pankotai Lili maradhat-e a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban

Október 23-ai fellépése után kérdésessé vált, hogy Pankotai Lili maradhat-e a Ciszteri Rend Nagy Lajos Gimnázium diákja.

2022. október 26., 14:16

Szerző:

A Szabad Pécs információi szerint Pankotai Lili már másnap, a 23-ai előadása után egy hivatalos beszélgetésen vett részt iskolájának vezetőségével, miszerint a diák fővárosi fellépése miatt mindenkinek az lenne a közös érdeke, ha meg tudnának egyezni egy win-win helyzetben.

A lap részletezte, hogy a nap folyamán több olyan pletyka is terjedni kezdett, hogy Lilit kirúgták, de ez később kacsának bizonyult. Egyes információk szerint a lány maradni szeretne az iskolában, leginkább a barátai miatt. Egy  megbízható, de továbbra sem hivatalos forrás azt mondta a portálnak, hogy Pankotai szülei számolnak azzal a forgatókönyvvel, hogy lányuknak el kell mennie a Nagy Lajosból, és egy másik pécsi gimnáziumban már lenne helye.

 

Kedd este a Szabad Pécs beszélt Lilivel egy érte tartott flashmobon, aki azt mondta, hogy szerdáig nem kíván nyilatkozni az ügyről.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.