Balul sikerült cirkuszi mutatványnak nevezte Suhajda Szilárd csúcstámadását a Jobbik politikusa

A Jobbik szolnoki elnöke nem bírta magában tartani a „magánvélemény”-ét Suhajda Szilárdról.

2023. május 29., 15:19

Szerző:

Suhajda Szilárd kísérő és oxigénpalack nélkül próbálta megmászni a világ legmagasabb hegyét, a Mount Everestet, amikor nyoma veszett. Az eltűnt hegymászóról alkotott magánvéleményét tette közzé a közösségi oldalán Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke.

 

 A poszt a politikus szerint nem lesz népszerű, mert nem ért egyet azokkal, akik felmagasztalják a hegymászókat.

„Nekem ez nem sportteljesítmény, hanem egy balul sikerült cirkuszi mutatvány: egy artista halálugrása védőháló nélkül”

– írja a politikus, aki szerint Suhajdát „nem az emberiség előrehaladásáért érzett olthatatlan vágy, hanem személyes ambíciói hajtották”, ezért nem ért egyet azokkal, akik felmagasztalják a hegymászókat.

 

„Attól az érveléstől meg végképp kiver a víz, amikor valaki azzal jön, hogy »ha nem lettek volna a Suhajdához hasonló, bátor emberek, még mindig a technikai középkorban élne az emberiség«. Nos, maradjunk annyiban, hogy nagy felfedezőkre mindig szüksége volt az emberiségnek és mindig szüksége is lesz, azonban Suhajda Szilárd nem volt felfedező”

– fogalmazza meg véleményét Szotyori-Lázár.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook)

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.